25n
25N
25N

Economia aprova els ERTO "per força major" de Fira València i IFA

Economia aprova els ERTO "per força major" de Fira València i IFA
07/05/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha aprovat els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) ‘per força major’ presentats per Fira València i la Institució Firal Alacantina (IFA), per a 122 i 14 treballadors, respectivament, segons han confirmat a Europa Press fonts d’aquest departament.

Les institucions firals van presentar aquests ERTO en el marc de l”estat d’alarma’ decretat amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. En el cas del recinte firal valencià, l’ERTO aconsegueix 112 empleats i té vigència des del passat 21 d’abril, mentre en el cas de la institució alacantina l’expedient té la seua data d’inici quasi un mes abans, el 26 de març.

Cal recordar que Fira València va presentar l’ERTO per a la seua plantilla, d’uns 120 treballadors, davant la suspensió de la seua activitat, després de la declaració de l’estat d’alarma per a fer front al coronavirus.

D’aquesta manera, el 70% de la plantilla veu suspesos els seus contractes mentre dure l’estat d’alarma, mentre a la resta, inclòs el director general, Enrique Soto, se li aplicarà una reducció de jornada d’entre el 50% i el 70%.

Així mateix, la mesura preveu que la institució complemente els salaris perquè cobren entre un 85% i un 95%, així com l’avançament de nòmines per part de l’empresa amb l’objectiu que els treballadors no patisquen retards.

IFA SOL·LICITA MODIFICACIÓ PER A INCLOURE FIXOS DISCONTINUS

En el cas d’IFA, l’SRTO afecta 14 empleats, el cent per cent dels seus fixos i dos d’ells -directora i cap d’administració- a temps parcial.

No obstant això, des de la institució firal alacantina han explicat a Europa Press que la setmana passada van presentar una modificació de l’ERTO sol·licitat perquè s’incloguen també altres onze treballadors fixos discontinus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + sis =

museo prehistoria