25n
25N
25N

L'eclipsi total de Lluna d'aquesta nit podrà veure's en tota Espanya

J.C. CASADO/IAC - Arxiu

L'eclipsi total de Lluna d'aquesta nit podrà veure's en tota Espanya
20/01/2019 -

Un eclipsi total de Lluna tindrà lloc en la matinada del diumenge 20 al dilluns 21 de gener i serà visible des de tota Espanya, encara que només en l’oest es podrà veure el fenomen en totes les seues fases. En l’est de la Península i a Balears no es podran veure totes les fases de l’eclipsi perquè la Lluna s’ocultarà abans que finalitze el fenomen.

Aquest eclipsi (el segon de l’any després de l’eclipsi parcial de Sol que va tindre lloc els dies 5 i 6 de gener) també serà visible a Amèrica, Europa i Àfrica, segons informa l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

L’inici de l’eclipsi de penombra tindrà lloc a les 3.35 hores (hora peninsular). L’eclipsi parcial serà visible a partir de les 4.32 hores i el total a partir de les 5.39 hores. Aquest serà visible en la meitat occidental d’Àfrica, Europa i Amèrica.

El màxim de l’eclipsi serà a les 6.09 hores i la fase de totalitat finalitzarà a les 6.40 hores. El d’ombra acabarà a les 7.47 hores i el de penombra, i per tant del fenomen, a les 8.44 hores. Haurà sigut visible en les seues últimes fases en l’oest d’Europa, Amèrica i l’oceà Pacífic.

La fase parcial durarà 3 hores i 15 minuts, i la total 1 hora i 1 minut. El fenomen sencer tindrà una durada de 5 hores i 9 minuts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

Valencia activa
bombers
Valencia activa