25n
25N
25N

L'artista "Dulk" inicia la creació d'un gran mural de 13 metres d'alt a Ontinyent

L’alcalde Jorge Rodríguez destaca que l’obra del reconegut creador plàstic donarà inici a la programació estival municipal per reactivar l’activitat i l’economia local

L'artista "Dulk" inicia la creació d'un gran mural de 13 metres d'alt a Ontinyent
06/05/2021 -

L’artista Antonio Segura, “Dulk” iniciava aquest dijous la creació d’un gran mural de 13 metres d’alt a Ontinyent. L’obra del creador plàstic ontinyentí de fama internacional es durà a terme a la façana del Centre Comercial El Teler, representarà aus i espais emblemàtics de la ciutat, i ha estat triada per l’Ajuntament per donar inici a la programació estival municipal per reactivat l’activitat i l’economia locals.

En una roda de premsa on l’alcalde i Dulk compareixien acompanyats pels regidors Àngels Muñoz, Juan Pablo Úbeda i Alejandro Borrell i el gerent del Centre Comercial, Rubén Enguix, Jorge Rodríguez destacava que “sempre hem volgut reconéixer a la nostra gent i posar en valor el treball que fan” com, en aquest cas és Dulk, qui ha exposat a Nova York, Londres, Amberes i ha sigut autor de la falla municipal de l’Ajuntament de València. Encara que es tracta d’un autor molt reconegut, incidia Rodríguez, que “volíem que tinguera un espai també a la nostra ciutat i que aquest fora molt visible, a més, poguera gaudir tota la ciutadania”.

La voluntat de reconéixer als artistes locals se suma a l’esforç del consistori per reactivar l’activitat a la ciutat. En aquest sentit, el mural dona també “inici a la campanya i programació que de cara a la primavera volem començar per potenciar la gastronomia i el comerç de la ciutat”, detallava Rodríguez. Un mural estava previst formar part de la programació de la primavera de 2020, però que el confinament provocat per la pandèmia ho va impedir. En concret, l’Ajuntament d’Ontinyent està treballant des de mitjans de 2019 per seleccionar un espai idoni i concretar el dibuix amb Dulk i tot el seu equip.

Per aquest motiu, i ara que les xifres de la pandèmia permeten “tornar a organitzar activitats garantint totes les mesures de seguretat” es vol que aquesta activitat es “convertira en un referent i, tot i les precaucions davant la pandèmia, ens ajude a mobilitzar al conjunt de la ciutadania per gaudir de la nostra ciutat i per reactivar l’activitat a Ontinyent”, remarcava l’alcalde.

Per la seua part Dulk, qui mostrava la seua satisfacció “per poder fer una obra al meu poble”, explicava que el mural “és una representació de la meua obra, amb la meua iconografia i els meus símbols, però portat al que és Ontinyent”. Del que es podrà veure al mural, l’artista sols ha avançat “que vaig a fer una representació de les espècies d’aus de la zona” i s’inclourà també el Pou Clar i la campana de la Petra, entre altres elements que es descobriran una vegada estiga finalitzat el mural.

Finalment, l’alcalde d’Ontinyent agraïa a Dulk la seua predisposició i l’entusiasme mostrat durant tot el procès “per plasmar part del seu art a la nostra ciutat” com també al Centre Comercial El Teler “la seua generositat i totes les facilitats per poder cedir-nos l’ús de la paret on Dulk pintarà el seu mural”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 2 =