25n
25N
25N

Dos incendis simultanis a la Comunitat Valenciana fan establir la Situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals

Alcoi, a la comarca de l’Alcoià, i la localitat de Bugarra, a València ha fet que la Generalitat establisca la Situació 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals

Dos incendis simultanis a la Comunitat Valenciana fan establir la Situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals
31/01/2021 -

Efectius de bombers treballen aquest diumenge en l’extinció de dos incendis forestals declarats en la zona de Cotes Altes, a Cocentaina, i que s’ha estés a Alcoi i un altre en la zona de la Font de la Hortezuela, en la localitat valenciana de Bugarra. Per aquest motiu, la Generalitat ha establert la Situació 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals (PEIF).

El Consorci Provincial de Bombers de València té mobilitzades dotacions de Xiva i Paterna, diverses unitats de comandament i coordinadors forestals del Consorci, així com dues unitats de bombers forestals de Generalitat, dues autobombes, i quatre brigades de Diputació de Divalterra. També hi ha mobilitzats dos mitjans aeris.

El nivell 1 d’alerta del PEIF es decreta quan una situació d’emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l’extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.El foc ha obligat el Centre de Coordinació d’Emergències a establir la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF).

El foc s’ha iniciat al voltant de les 12.30 hores d’aquest diumenge en una massa forestal, segons ha informat el 112 en el seu perfil de Twitter. El Centre de Coordinació d’Emergències ha establert la situació 1 del PEIF per les fortes ratxes de vent. A més, Adif ha sol·licitat el tall de la línia de tren entre Ontinyent i Alcoi.

El foc que es troba en la zona de Cotes Altes ha obligat a mobilitzar fins al lloc set dotacions del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres autobombes, dos helicòpters, un avió xicotet i un agent mediambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − quatre =