25n
25N
25N

València es prepara para el Dona Festival 2020

València es prepara para el Dona Festival 2020
18/02/2020 -

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha presentat hui en roda de premsa el Dona Festival 2020, un esdeveniment pioner i únic que se celebra a Espanya amb motiu del Dia Internacional de la Dona, organitzat per FOTUR-PRODJ CV amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, Turisme València, Turisme Comunitat Valenciana i SGAE. El festival, que compleix la seua tercera edició i l’entrada de la qual és gratuïta, tindrà lloc el pròxim 6 de març des de les 17.00 hores a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb artistes locals i internacionals. “És un esdeveniment per a visibilitzar a les dones artistes, vocalistes, djs i performers en una data assenyalada com aquesta. Abans de res és una festa pel Dia de la Dona, una celebració”, ha manifestat García.

“El cartell d’aquest festival està compost íntegrament per artistes i djs dones, fet que ha sigut pioner i únic al nostre país”, ha subratllat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, qui ha fet valdre “el creixement del festival des de la seua primera edició en el Cobert número 2 de La Marina en 2018”. “El Dona Festival va néixer amb la participació exclusiva d’artistes locals, incloent-hi en la seua segona edició artistes nacionals i aquest últim any internacionals”, ha explicat García. “És un símbol davant un problema que existeix: l’escàs nombre de dones en moltes esferes de la vida pública, en aquest cas l’àmbit musical. Aquest festival reivindica el paper de la dona en l’esfera pública, el seu apoderament i la seua independència”, ha remarcat.

El regidor de Turisme i Internacionalització ha reivindicat que “hi ha dones artistes que han d’ocupar els espais que els corresponen”, al mateix temps que ha denunciat que “hi ha dones professionals que haurien de poder accedir a llocs de treball als quals veuen restringida la seua entrada. Els sostres de cristall es construeixen i els construeix una societat masclista”. En aquest sentit, García ha incidit en el fet que “hem de comptar amb mecanismes perquè prevalga la paritat: des del Govern fins a festivals de cinema, música o l’esport. Les dones continuen estant infrarepresentades en quasi tots els àmbits”.

“La nostra política és fer de València una ciutat oberta, plural, dinàmica i avantguardista. Fer d’aquesta ciutat un punt de trobada per a les cultures i un fòrum mundial pel que fa a diversitat”, ha prosseguit García, qui ha reivindicat que “hi ha dones artistes que han d’ocupar els espais que els corresponen”. El regidor de Turisme i Internacionalització ha denunciat que “hi ha dones professionals que haurien de poder accedir a llocs de treball als quals veuen restringida la seua entrada”. En aquest sentit, ha incidit en què “hem de comptar amb mecanismes perquè prevalga la paritat: des del Govern fins a festivals de cinema, música o l’esport. Les dones continuen estant infrarepresentades en quasi tots els àmbits”.

IMPULS DEL CONSUM MODERAT

L’entrada és totalment gratuïta, encara que només podran accedir els majors de 16 anys fins a completar l’aforament màxim de 4.500 persones. Els i les assistents gaudiran, des de les 17.00 hores del 6 de març fins a les 03.30 hores del 7 de març, d’un “estil musical variat que s’adapta a un públic de diferents edats i estils”. Les entrades es poden adquirir en www.diadeladona.com, web en la qual es podrà també consultar la programació. El regidor García, qui ha assegurat que “estic convençut que serà un festival amb gran èxit d’assistència”, ha subratllat que “l’Ajuntament de València treballa per una societat més igualitària, més inclusiva i més plural. És un compromís que hem adquirit amb la ciutadania i amb el qual esperem contribuir”.

Per la seua part, el president de FOTUR, Víctor Pérez, ha fet valdre la campanya de consum moderat que es realitzarà durant l’esdeveniment. “Aprofitant que hi haurà molt públic jove, llançarem missatges de consum moderat en les pantalles. Volem dir-los que un consum moderat és molt important, que no tot és festa. Nosaltres som d’educar i conscienciar, no de prohibir”, ha revelat. En aquest sentit, Pérez ha explicat que als menors d’edat se’ls encunyarà en la seua entrada al recinte per a evitar que consumisquen begudes alcohòliques dins. La cantant valenciana Kuki M, una de les artistes del cartell del Dona Festival 2020, ha assegurat que “com a jove i adolescent és increïble representar a les joves del meu voltant. Fa falta un dia així, un projecte així, estic molt agraïda de formar part”.

CARTELL DONA FESTIVAL 2020

dona festival 2020

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus