caixa popular

El documental 'Viatge a l'extrema dreta' se'n va de ruta per sis comarques valencianes

El documental 'Viatge a l'extrema dreta' se'n va de ruta per sis comarques valencianes
17/02/2019 -

El projecte ‘La comarca científica’ portarà el seu primer documental, ‘Viatge a l’extrema dreta’, de ruta per a donar a conéixer aquesta anàlisi de la ultradreta valenciana a partir de les ciències socials: la sociologia, la ciència política, la història i la comunicació. Aquesta ‘#Ruta2019′ presentarà el treball audiovisual en sis comarques de la Comunitat.

Segons ha explicat el sociòleg i director del documental, Alexis Lara, el recorregut persegueix posar en valor el treball i donar motiu a “una reflexió profunda sobre l’auge de l’extrema dreta valenciana”, però “evitant els biaixos emocionals que provoca un tema tan delicat” i sobre la base d’arguments científics-socials.

La primera parada tindrà lloc el dimarts, 19 de febrer, a les 19 hores a la Ribera Alta, en la localitat valenciana d’Algemesí. Es projectarà el treball audiovisual en el saló d’actes del Casino Liberal i li seguirà un cinefórum amb diversos experts, avança l’organització en un comunicat.

El segon i tercera destinació de ‘La comarca científica’ serà el dissabte 2 de març al Vinalopó Mitjà i a l’Alcoià per a visitar les localitats alacantines de Petrer i Alcoi, respectivament. Els dos actes han sigut organitzats pel col·lectiu Crida contra el Racisme, qui ha convidat a la reflexió sobre “el moment actual de l’extrema dreta”.

La ‘#Ruta2019’ continuarà pel Baix Vinalopó, a través de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx (Alacant) el dijous 14 de març, una parada que s’emmarca dins d’una de les classes de la Facultat de Periodisme de la universitat il·licitana. Un dia després, ‘Viatge a l’extrema dreta’ es projectarà a l’Horta Sud, en el municipi valencià d’Alaquàs.

L’última parada serà a la Marina Baixa, durant les jornades de memòria històrica de Callosa d’en Sarrià (Alacant), el divendres 29 de març a les 19 hores a la Casa de la Cultura. La plataforma espera tancar altres projeccions públiques, per la qual cosa la ‘#Ruta2019’ podria ampliar-se a més comarques.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =