25n
25N
25N

Divisió entre els veïns de Ciutat Vella per la situació del barri

Amics del Carmen i Ciutat Vella i Viva tenen propostes diferents i discrepen per a millorar el barri

Divisió entre els veïns de Ciutat Vella per la situació del barri
12/06/2018 -

La Ciutat Vella té en aquest moment tot un front de demandes dels veïns cap a la regidoria de Mobilitat Sostenible i el passat dissabte va tornar a fer-se visible. L’associació Entrebarris va organitzar un esmorzar popular a la terrassa d’un restaurant del carrer de l’Om per a denunciar la sobreocupació de l’espai públic de la zona i la Policia i l’associació Ciutat Vella i Viva van parar l’actuació al considerar que l’establiment no incomplia cap normativa.

Des de l’associació Amics del Carmen, que va participar en l’actuació d’Entrebarris, el president Toni Casola defensa que l’objectiu de l’esmorzar era “visualitzar que un tema tan senzill com un esmorzar popular és impossible per la sobreocupació de l’espai públic del carrer de l’Om” i que la policia no va actuar contra el restaurant encara que ocupava el doble de l’espai delimitat, segons informa a València Extra.

‘Ciutat Vella i Viva considera que l’espai de les terrasses no ha de ser el problema principal, sinó altres com les vivendes turístiques il·legals, els botellons o la neteja’

Ciutat Vella i Viva considera, no obstant això, que l’acte va ser “inútil”, amb poc suport i que s’ha d’evitar considerar les terrasses com principal problema “absurd i desproporcionat”. En aquest sentit, afegeix que s’ha d’afavorir les vies de diàleg i treballar en mesures concretes per a protegir el barri i defensar-lo contra la proliferació de vivendes turístiques il·legals, les xarangues, els botellons o la neteja. També denuncia que Amics del Carmen va utilitzar xiquets per a coaccionar l’activitat de les xicotetes empreses i dels seus treballadors.

Crítiques al pla de reordenació de mobilitat de Ciutat Vella

La denúncia a la sobreocupació de l’espai públic no és la única que es llança des d’Amics del Carmen. Els veïns i comerciants que formen l’associació es mostren contraris al pla de reordenació que ha aplicat la Regidoria de Mobilitat Sostenible. Casola afirma que la contenció del tràfic que contempla és necessària i positiva, però que el model de reordenació “és perillós i incòmode”.

‘Amics del Carmen considera que l’actual sistema de mobilitat és incòmode i perillós i reclama la convocatòria de la Mesa Sectorial de Ciutat Vella per a trobar una solució’

En concret, considera que s’hauria de controlar qui entra al barri al perímetre de les entrades per a verificar que accedeixen veïns i comerciants i no a través dels bucles actuals, ja que actualment entra qui vulga. A més, segons explica Casola, els tècnics no sols qualifiquen de “no reglamentaris” els itineraris, sinó de “perillosos” i afegeix que hi ha corbes molt tancades, carrers estrets de doble sentit, que juntament amb una “senyalització confusa”, dificulten la circulació dels vehicles.

Davant aquesta problemàtica, Amics del Carmen proposa canvis com la desaparició dels bucles i un canvi de senyalització per a millorar el model i facilitar la circulació dels itineraris. A més, ha demanat la convocatòria de la Mesa Sectorial de Ciutat Vella per a dialogar i trobar la millor solució, encara que Casola  assegura que l’ajuntament no està responent a les demandes i que “els fets no acompanyen la seua retòrica”.

 Les claus del pla de reordenació de mobilitat

El pla de reordenació que l’ajuntament planteja per a Ciutat Vella és que els barris d’El Carmen, El Pilar i El Mercat siguen residencials. Això significa que els vianants tenen prioritat i que els cotxes han de circular a un màxim de 20 km/hora i poden aparcar solament en llocs senyalitzats. Així mateix, el tràfic té un major control per a evitar desplaçaments innecessaris i els vehicles han de circular per la zona a través dels itineraris marcats per les entrades (carrers Pintor Domingo, Pintor Zariñena, Corona i plaça Portal Nou) i eixides (carrers Carniceros, Quart, Maestra Alejandra Soler i Na Jordana). Els vehicles d’emergència poden accedir sense restriccions en situacions excepcionals, i en cas contrari, han de fer-lo com la resta de vehicles.

El redisseny també suposa l’establiment de noves zones de càrrega i descàrrega (a les places del Forn de Sant Nicolau, Portal Nou i Sant Jaume i als carrers Pinzón, Alejandra Soler, Corona i Murillo) i el canvi de sentit de circulació d’alguns carrers, entre els quals destaca Quart en el tram entre el carrer Verge de la Misericòrdia i la Plaça Tossal.

L’entorn de la plaça  Santa Úrsula, el tram entre els carrers Sant Tomàs i Mesó de Morella i els carrers Pintor Fillol i Padre Orfes entre la plaça de l’Arbre i la marginal dreta de l’antic llit del Túria es converteixen en vianants. Com a resultat de tota l’actuació, es garanteix que el barri puga reduir la contaminació atmosfèrica i acústica del tràfic, segons la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 19 =

CCCC