25n
25N
25N

Les crítiques a la diversitat en la cavalcada nadalenca

La cavalcada dels Reis Mags de Vallecas s’ha vist embolicada en una gran polèmica en incloure una carrossa LGBTI amb tres ‘drag queens’

Les crítiques a la diversitat en la cavalcada nadalenca
05/01/2018 -

Malgrat la gran acceptació que diu guardar la nostra societat sobre el col·lectiu LGTBI, en la pràctica, continuem assistint a polèmiques que enfronten al col·lectiu amb la tradició, en aquest cas amb la tradició nadalenca. I és que el barri de Vallecas de Madrid s’ha vist embolicat en una nova controvèrsia en anunciar que inclourà en la cavalcada dels Reis Mags una carrossa a favor dels drets LGTBI en la qual es muntaran tres famoses ‘drag queens’.

El vehicle, com un més, acompanyarà a les altres 15 carrosses que formen part de la comitiva reial de la desfilada d’aquesta vesprada. Però ha creat malestar en part de la societat, que acusa el govern local de voler “desnaturalitzar el Nadal”. Des del Partit Popular de la ciutat diuen respectar l”Orgull Gai’ i les festes nadalenques però “no convé barrejar les seues característiques“. Per això, exigeixen a l’alcaldessa Manuela Carmena que “no confonga als xiquets”. Ciutadans també ha defensat que no és bon moment per a “demostrar el diversos que som els madrilenys”. Fins i tot l’associació ultra Lliga Pro Drets Humans havia demanat la retirada de la carrossa, mesura que ahir mateix va ser desestimada pel jutge.

Des de l’associació Orgullo Vallekano, promotora d’aquesta carrossa i defensora dels drets LGTBI, defensen aquesta iniciativa “pionera” i reiteren que es pretenen visibilizar “els valors de la igualtat i la diversitat”, per a lluitar en 2018 “contra la violència masclista i LGTBI-fòbica”. “Davant l’odi, la intolerància i la violència”, afirmen, “Vallecas respon amb fraternitat”. També una de les protagonistes, la cantant La Prohibida, ha criticat “la forma interessada” amb la qual les marques comercials prenen part de la cavalcada, mentre que la seua participació “és altruista”.

El consistori de València també ha rebut algunes crítiques en la mateixa línia arran de la cavalcada de les Magues de Gener, que tornarà per tercer any consecutiu a la ciutat aquest diumenge 7 de gener. L’argument més emprat en aquest cas també ha sigut la preservació de la tradició nadalenca. Amb tot, igual que la carrossa LGTBI a Madrid; Igualtat, Llibertat i Fraternitat acabaran recorrent els carrers, enguany en favor de l’ecologisme.

Cabalgata Reinas Magas

Foto: facebook.com/elmicalet

Més informació

1 Comentari

  1. ateo666666
    ateo666666 gener 06, 02:36

    Desgraciadamente vivimos rodeados de deficientes mentales intelectualmente hablando, seres que supuestamente son adultos sólo en apariencia, pero que en realidad no han sido capaces de abandonar esa ya casi olvidada etapa de la vida en la que se tienen amigos imaginarios a los que acudir cuando algo nos abruma. Porque “ofenderse” porque las cabalgatas de los Reyes Magos no guardan el correspondiente “decoro cristiano” sólo es una muestra, más que evidente, de la estulticia a la que están sometidos los más que pobres (intelectualmente hablando) cristianos que siguen creyendo a pie juntillas esa absoluta idiotez (perdonen mi lenguaje más que claro, pero como dijo el famoso personaje cinematográfico de Forrest Gump: tonto es quien dice tonterías) que se inventó una adúltera judía (para no ser lapidada) de que un dios en forma de paloma sideral la fecundó para engendrar al hijo de una zarza ardiente que redimiría al género humano del pecado frutal cometido por un par de nudistas engañados por una serpiente parlante. ¡No me digan que no es para encerrar en un psiquiátrico (bajo 7 llaves por cierto) a los pobres dementes que en pleno siglo XXI siguen opinando que esta “creencia” merece todo el respeto y el consecuente gasto de dinero público en su promoción que llevamos padeciendo el resto de los ciudadanos desde hace décadas! diario-de-un-ateo.blogspot.com.es/2018/01/los-catolicos-se-ofende-por-una-drag.html

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

bombers
CCCC