25n
25N
25N

Divalterra i el Patronat de Turisme es convertiran en una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL)

La nova figura jurídica garanteix els drets dels treballadors i aferma el seu futur amb uns nous estatuts que recolliran els serveis que fins al moment es feien per encàrrec de la Diputació

Divalterra i el Patronat de Turisme es convertiran en una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL)
14/01/2020 -

El president del Consell d’Administració de Divalterra, Ramiro Rivera, ha comunicat aquest dimarts al Comité d’Empresa de la societat l’inici del procés per a transformar l’empresa pública en una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL).

D’aquesta manera, es dóna compliment a la iniciativa de la Junta General de la societat el setembre de 2018, a proposta del president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

La nova fórmula jurídica suposa una millor vinculació a la institució provincial, que permetrà afermar les sinergies entre totes dues parts i reforçarà els controls interns.

La transformació suposa la total garantia dels drets dels treballadors i treballadores amb Divalterra, que va ser el compromís adquirit pel president Gaspar com a punt de partida per a aquest procés, garantint al seu torn la continuïtat en la prestació del servei que es va exercint en els municipis valencians.

L’objecte social de l’EPEL recollirà les activitats que fins ara Divalterra executava per encàrrec de la Diputació de València, com la gestió de les brigades forestals, o l’enquesta d’infraestructures locals, a més de competències en turisme.

Model participatiu

La Diputació donarà continuïtat al model de participació dels treballadors en la presa de decisions, mantenint la representació social en el Consell d’Administració.

De manera paral·lela, en els pròxims mesos començarà el procés per a l’elaboració de la Relació de Llocs de treball (RPT) de Divalterra, i la negociació del nou conveni col·lectiu.

En aquest sentit, Ramiro Rivera ha reafirmat el compromís de la Diputació per a la millora de les condicions laborals i salarials de l’empresa, especialment al col·lectiu de Brigades Forestals, com a part del camí cap a una major professionalització de la plantilla.

La proposta del canvi de la forma de gestió dels serveis es traslladarà al Ple de la Diputació de València per a, una vegada aprovat, començar de manera immediata els tràmits necessaris perquè la modificació siga efectiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 2 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19