25n
25N
25N

La directora general de la UNESCO enalteix als músics de Llíria com a exemple de resiliència i solidaritat

La directora general de la UNESCO enalteix als músics de Llíria com a exemple de resiliència i solidaritat
24/09/2020 -

El nom de Llíria ha sigut valorat com a exemple solidari en un dels més importants congressos internacionals, la III Trobada de Ciutats Creatives de la UNESCO celebrat a Pequín aquesta setmana. En el seu discurs inaugural, la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay, va reconéixer l’esforç solidari de la ciutat en l’inici de la pandèmia: “La resiliència i solidaritat de la nostra xarxa les hem vistes en acció, per exemple a Llíria, a Espanya, Ciutat Creativa de la UNESCO per la Música, que va convidar als seus músics professionals i amateurs a oferir un concert des dels seus balcons”.

Es refereix la directora general a l’acció “Ventanas de Música y Esperanza”, celebrada el 26 de març, en un dels pitjors moments de la crisi sanitària. Els músics edetans van eixir llavors als balcons per a fer sonar la Novena Simfonia de Beethoven, aconseguint l’adhesió de moltes ciutats valencianes i internacionals. L’acció, impulsada des dels canals oficials de #LlíriaCityOfMusic, va tindre una gran repercussió, i la mateixa UNESCO ja la va destacar com a exemple en el seu web oficial.

Ara ha tornat a ser enaltida davant el món, en presència de les més altes autoritats xineses i representants de les principals ciutats internacionals que formen part de la Xarxa als cinc continents. La directora general de la UNESCO va afegir que “moltes Ciutats Creatives s’han inspirat en eixe exemple per a llançar les seues iniciatives”. Azoulay també va nomenar en el seu discurs a ciutats com Wuhan (la Xina), Chennay (l’Índia) o Katowize (Polònia).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + quatre =

bombers
bombers