25n
25N
25N

La Diputació de València inverteix 8,5 milions a ampliar la carretera Llíria-Alcublas

La primera fase del proyecto, que transcurre entre Llíria y el Camí de Caicons, comenzará con el procedimiento de expropiación de los terrenos y licitación de la obra

La Diputació de València inverteix 8,5 milions a ampliar la carretera Llíria-Alcublas
23/10/2019 -

La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts, en Junta de Govern, l’ampliació de la plataforma de la CV-339, que uneix les localitats de Llíria i Alcublas, amb l’objectiu d’adequar aquesta carretera a les exigències actuals, millorant la seguretat viària i la connectivitat territorial. La inversió total del projecte ascendeix a 8,5 milions d’euros.

Les obres d’actuació, que s’estenen sobre una longitud de 13,4 quilòmetres, es divideixen en quatre trams. El primer d’ells transcorre des de Llíria fins al Camí de Caicons, més enllà de la Cooperativa Vinícola, detallen els tècnics de l’àrea de Carreteres que dirigeix el diputat Rafa García.

“Aquesta és una carretera amb gran afluència de ciclistes i trànsit de camions i vehicles i necessita aquesta intervenció per a reforçar la seguretat”, explica el diputat Rafa García, que afig que “la Diputació vertebra el territori amb aquesta mena d’actuacions de manteniment i conservació d’una xarxa provincial viària de 1.800 quilòmetres”.

Per a començar a treballar en aquesta primera fase del projecte, l’execució del qual es considera prioritària, es procedirà a l’adjudicació de les tasques d’expropiació dels terrenys afectats. De manera paral·lela, es durà a terme la licitació de l’obra. Està previst que aquest procés es complete durant la primera meitat de 2020.

L’actuació en aquest primer tram, que és el que més trànsit de vehicles suporta, compta amb un pressupost d’1,8 milions d’euros, partida inclosa en els comptes del pròxim exercici. Així mateix, la primera fase del projecte contempla la construcció d’un carril bici, que transcorrerà des de Llíria fins a la Cooperativa Vinícola, connectant-la a l’actual xarxa ciclista. D’aquesta manera, es potenciarà la mobilitat sostenible entre la capital del Camp de Túria, aquesta zona industrial i les urbanitzacions La Joliesa, El Pedrer i Llometa de Llevata.

Resta de millores

Entre les actuacions de millora que es desenvoluparan amb aquesta actuació destaquen, a part de la construcció del carril bici, l’ampliació de la calçada, l’augment de visibilitat en les corbes, l’elevació de la rasant, el reforç general del ferm, la millora del drenatge en la via i l’actualització de la senyalització existent.

Actualment, la CV-339, que suporta al voltant de 4.000 vehicles diaris, presenta un ample deficient i un paviment en mal estat, amb corbes de visibilitat reduïda, la qual cosa genera situacions de perillositat, donat el nombrós trànsit de ciclistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

museo prehistoria