caixa popular

La Diputació rehabilitarà barrancs per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic

La Diputació rehabilitarà barrancs per a lluitar contra els efectes del canvi climàtic
01/08/2018 -

La Diputació de València, a través de l’àrea de Projectes Europeus que dirigeix el diputat provincial Bartolomé Nofuentes, s’ha submergit en un nou projecte europeu amb l’objectiu de lluitar contra els efectes que el canvi climàtic està produint. Per a açò, ha constituït un consorci format per la mateixa institució valenciana, la Universitat Politècnica de València, Projar, Sustainable Towns (Barri la Pinada) i Kveloce.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu la rehabilitació i estabilització del sòl dels barrancs que estan patint una gran erosió causada per la sequera i les pluges extremes concentrades en tan sols dos períodes, la qual cosa suposa un perill tant per a la ciutadania com per al mitjà pel risc d’inundacions.

En concret, el projecte es desenvoluparan en el barranc de l’Endolça, en el terme municipal de Paterna, creant al llarg d’un quilòmetre una infraestructura verda per a pal·liar els problemes estructurals que s’han detectat en aquesta àrea.

Així, es duran a terme diferents tècniques innovadores i sostenibles, permetent que es dissenye una guia de bones pràctiques en les quals cada actuació estarà degudament analitzada, la qual cosa posteriorment servirà de model per a futures intervencions en altres barrancs. Una iniciativa que el diputat de Projectes Europeus ha aplaudit, assegurant que “es tracta d’un treball que té com a motor aspectes primordials en les nostres polítiques, com el són la sostenibilitat i el respecte al medi ambient”.

“A més, a través d’aquest projecte, s’està posant remei a un problema al qual moltes localitats valencianes s’han d’enfrontar, aconseguint una solució local a un problema generat a nivell global”, ha assenyalat Nofuentes.

El projecte, que compta amb un pressupost de quatre milions d’euros i una durada de quatre anys, opta a presentar-se al programa de finançament europeu Life al setembre.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris