25n
25N
25N

La Diputació de València insta al Govern central a dignificar les pensions

La responsable provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer, acusa el PP de “buidar la guardiola de les pensions sense proposar alternatives que combaten el dèficit”

La Diputació de València  insta al Govern central a dignificar les pensions
01/03/2018 -

Els quatre grups que formen l’equip de Govern de la Diputació de València, PSOE, Compromís, EU i València en Comú, han portat al ple de febrer una moció en defensa de la sostenibilitat del sistema públic de pensions. Una iniciativa basada en la proposició de llei presentada pel PSOE en el Congrés en la qual, entre altres coses, s’insta al Govern central a revaloritzar les pensions conforme a l’1,6% de l’IPC, enfront de la pujada del 0,25% del Govern de Mariano Rajoy.

La moció ha sigut aprovada amb els vots del PSPV, Compromís, EUPV i València en Comú, malgrat l’oposició del PP i Ciutadans. La diputada responsable de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha recordat tant al PP com a Ciutadans que “açò és el que preocupa avui dia a les persones en el nostre país i és pel que hem de treballar els poders públics”.

A més de la pujada de les pensions, la iniciativa socialista contempla una volta al consens que respirava el Pacte de Toledo. “Aqueix acord ho va trencar l’Executiu actual amb imposicions i obviant el diàleg social”, diu Berenguer. Des del PSPV-PSOE de la Diputació adverteixen: “Les mesures preses pel Govern condemnen a un empobriment progressiu dels ciutadans i es prepara el camí per als fons privats de pensions”.

Segons la responsable de Benestar Social de la corporació provincial, “l’opció d’endeutar-se per a pagar les pensions és el clar reflex de la incapacitat d’un Govern que es nega a abordar una estratègia per a completar-los amb recursos addicionals”. Estratègia que sí que s’inclou entre les mesures que proposa el PSOE i que passa, entre altres iniciatives, per cercar noves fonts de finançament que complementen a les cotitzacions. Una d’elles seria un impost extraordinari a la banca. “Si els espanyols contribuïm amb el nostre esforç inaudit al rescat de la banca, és just que assumisca ara parteix de la sostenibilitat del sistema”, apunta la diputada Mercedes Berenguer.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

programacion rialto
ficcions 2019-2020