25n
Orgull
Orgull

La Diputació té en marxa actualment una vintena d'obres en les carreteres valencianes

La Diputació té en marxa actualment una vintena d'obres en les carreteres valencianes
04/08/2021 -

La Diputació de València està donant durant aquest 2021 un impuls molt significatiu a la millora de la xarxa provincial de carreteres, que en molts casos estan suposant una solució a reivindicacions històriques dels veïns de diversos municipis de la província. És el cas de la variant nord de Bétera, sens dubte el projecte més rellevant de l’any, i la primera fase del qual entrarà en servei el mes de setembre.

A les cinc obres que han finalitzat al llarg dels set primers mesos de l’actual exercici, cal afegir un total de 35 actuacions que ja estan immerses en diferents fases tramitació. D’elles, 18 es troben actualment en fase d’execució, i suposen una inversió de 40 milions d’euros. S’espera que la meitat d’aquestes obres estiguen concloses abans del 2022.

D’aquesta manera, l’àrea de Carreteres i Infraestructures que dirigeix el diputat Rafa García, consolida la seua aposta per la modernització i millora de la xarxa provincial, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat a través de renovacions en el ferm i eliminació de punts negres, així com reduir els problemes de trànsit intens amb la construcció de noves variants i rotondes.

“Els nombrosos projectes que hem posat en marxa durant el present exercici reafirmen la prioritat de l’àrea de Carreteres, que no és una altra que millorar i renovar constantment els 1.800 quilòmetres de la xarxa provincial. A més de les grans obres, vull destacar altres actuacions que, sense ser tan rellevants a nivell pressupostari, donen resposta a problemes històrics de molts municipis”, ha declarat Rafa García.

Obres finalitzades

Entre els cinc projectes acabats durant el primer semestre de l’any, destaca el nou bulevard de la CV-605 a Gandia entre les rotondes dels carrers Ribera Baixa i Illes Canàries, que substitueix a l’antiga carretera d’un sol carril, i que ha suposat una inversió de 2,3 milions d’euros.

Altres intervencions importants han sigut les de les millores de 4 quilòmetres la carretera CV-415 en el terme municipal de Torís. Aquesta actuació tindrà continuïtat amb l’inici durant l’últim trimestre de 2021 del condicionament d’altres 3 quilòmetres de la citada carretera i d’una rotonda en la intersecció amb la carretera CV-416.

També s’ha posat en servei una nova glorieta i s’ha condicionat un tram de la carretera CV-505 en el terme municipal d’Alzira, en l’accés al polígon industrial en la carretera d’Albalat.

Finalment, cal assenyalar l’obra de millora de la seguretat en la glorieta que uneix la CV-324 amb el camí vell de Terol, que resol els problemes registrats en un punt perillós històricament reivindicat, i l’ampliació d’un tram de la CV-600 entre Barxeta i Simat de la Valldigna.

El pressupost que la corporació provincial ha destinat a aquestes cinc infraestructures ha sigut pròxim als 7 milions d’euros.

Treballs en execució

La primera fase del qual és el projecte més ambiciós de la Diputació de València en matèria d’infraestructures de l’actual legislatura, la Variant Nord de Bétera, es completarà abans del final de l’estiu. La inversió en aquest cas ascendeix als 18,5 milions d’euros. El nou traçat de prop de cinc quilòmetres de longitud evitarà el col·lapse de trànsit que pateixen diàriament els veïns del municipi i usuaris de la CV-310 i generarà nous itineraris per als vianants i ciclistes.

A més s’està treballant actualment en diverses obres que afecten diferents comarques valencianes. Així, en La Serranía i Camp de Túria, l’àrea de Carreteres ha iniciat ja l’obra per a millorar la seguretat en la CV-339 que connecta Llíria i Alcublas.

A l’Horta, per part seua, sobreïx la construcció d’una nova glorieta en la intersecció entre la CV-406 i la carretera de Picanya, en el terme municipal de Paiporta, per a resoldre el problema del punt negre en aquest tram. També a l’Horta s’està duent a terme l’execució de la rotonda nord en Benifaraig, en la CV-315, amb la finalitat de millorar accessos i pacificar el trànsit.

Així mateix han donat principi les obres de millora de l’accés sud a Rafelguaraf, en aquest cas a la Ribera, actuació que permetrà la reordenació de l’accés sud del municipi, donant connexió a la carretera CV-576 amb la ronda oest.

Finalment, a la Safor destaquen dues intervencions. La construcció d’una glorieta en la carretera CV-670 entre Gandia i Oliva, en el terme municipal de Piles, estarà acabada el mes d’octubre; mentre que els treballs de millora de la seguretat en el tram més perillós de la carretera de La Font d’en Carròs a Oliva (CV-673) s’han iniciat recentment.

Quant als projectes que es troben en aquests moments en estat de tramitació, sumen un total de 17, i en conjunt suposen un pressupost de 30 milions d’euros. En aquest apartat cal destacar les obres de millora del tram de la CV-450 entre l’aldea de Sant Antonio i Utiel, el començament del qual està previst per a octubre; així com la construcció d’una glorieta en la carretera d’Alzira a Corbera per a reduir la perillositat en l’encreuament amb la CV-506.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tretze =