25n
25N
25N

La Diputació renova l'oficina de Gestió Tributària de Llíria

La Diputació renova l'oficina de Gestió Tributària de Llíria
08/09/2020 -

La Diputació de València ha renovat les instal·lacions de la seua oficina de Gestió Tributària a Llíria, amb l’objectiu d’oferir una atenció més eficaç a ciutadans i municipis de les comarques del Camp de Túria, La Serranía i el Rincón d’Ademuz, evitant cues i desplaçaments, al mateix temps que es reforça la seguretat i protecció davant la COVID-19. El primer filtre, després de contactar amb el servei, consisteix a resoldre la consulta sense necessitat d’acudir a l’oficina, o bé explicar detalladament la documentació requerida en cas que siga necessari desplaçar-se.

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha visitat al costat de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, les instal·lacions de la capital del Camp de Túria al carrer Gerardo Ferrando, on els empleats del Servei de Gestió Tributària provincial (SGT) paren atenció i informació a contribuents i consistoris, així com a entitats que han delegat en la corporació la gestió i recaptació dels seus tributs, cas del Consorci València Interior, que té delegada la taxa de tractament de residus urbans.

El mateix Mascarell, que ha estat acompanyat per la tresorera de la Diputació, Beatriz Moreno, i el cap del Servei de Gestió Tributària, Ricardo de Ángel, explica que la nova oficina “és un espai obert i accessible, a l’altura del que necessiten els ciutadans, en el qual es compleixen totes les mesures de seguretat i higiene per a treballadors i usuaris, començant pel distanciament social”.

La reforma ha millorat la funcionalitat del mobiliari, reduint la visibilitat d’expedients i documentació per a no entorpir l’atenció als usuaris. A més, el disseny ergonòmic de les taules de treball serveix d’actuació preventiva per a evitar danys en la zona lumbar al personal que atén de manera presencial als ciutadans.

L’oficina provincial de Llíria dona servei a 38 municipis del Camp de Túria, La Serranía i el Rincón d’Ademuz i al Consorci València Interior (CVI), que inclou municipis que no tenen delegades funcions en el SGT de la Diputació. El responsable d’Hisenda assenyala que aquestes instal·lacions tenen per objecte “facilitar la recaptació d’impostos i els dubtes dels ajuntaments i els contribuents”.

A més de la gestió de tributs com l’IBI, l’IAE o l’Impost de Vehicles, els ajuntaments, consorcis i ens locals cedeixen a la Diputació el cobrament de taxes específiques com la del tractament de residus.

Cita prèvia i atenció telemàtica

El responsable de l’àrea provincial d’Hisenda ha assegurat, durant la seua visita a Llíria, que “les circumstàncies actuals ens han obligat a modernitzar-nos i introduir aspectes en els quals ja treballàvem com la cita prèvia i l’atenció telemàtica, que han vingut per a quedar-se”. Vicent Mascarell s’ha interessat igualment pel funcionament dels diferents canals d’atenció que ofereix l’SGT, des de la via telefònica fins a la presencial, passant per l’oficina virtual on es poden realitzar els tràmits de manera electrònica.

El telèfon d’informació tributària de la Diputació és el 96 300 05 00, a través del qual es poden realitzar alguns tràmits bàsics. A l’Oficina Virtual del Contribuent s’accedeix des de la web de la corporació provincial https://www.sede.dival.es/oficinatributaria, per a tràmits amb certificat digital o codi segur de verificació, fins i tot algunes sol·licituds sense necessitat de certificats electrònics. I queda l’atenció presencial en les oficines del SGT, tant a València com a les comarques, mitjançant cita prèvia que se sol·licita en la web https://citaprevia.dival.es/ o els telèfons 96 388 25 25 i 96 300 05 00.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =