La Diputació licita la nova oficina de Gestió Tributària de Gandia per a donar servei a la comarca de La Safor

L'àrea d'Hisenda que dirigeix Vicent Mascarell busca un local cèntric d'entre 400 i 500 metres quadrats que reunisca totes les mesures de seguretat i estiga millor comunicat que l'oficina actual

Guardar

El diputado Mascarell visita una de las oficinas tributarias renovada por la Diputació
El diputado Mascarell visita una de las oficinas tributarias renovada por la Diputació

La Diputació de València ha licitat l'arrendament i condicionament d'un local a Gandia per a acollir la nova oficina de gestió tributària a La Safor. La corporació provincial ha fet públiques les prescripcions tècniques i el plec de clàusules administratives d'un projecte que, amb un pressupost anual de prop de 100.000 euros, pretén millorar tant la ubicació com les instal·lacions de l'actual oficina localitzada al carrer Marquesa de Jura Real, que dona servei als municipis de la comarca que tenen delegat el cobrament de tributs en la Diputació.

Les empreses interessades a ser adjudicatàries del contracte, que poden presentar les seues propostes fins al 26 de gener, hauran de fer-se càrrec tant de l'arrendament com de les obres oportunes perquè les noves instal·lacions reunisquen les millors condicions d'atenció als contribuents. Aquest contracte tindrà una duració inicial de 5 anys, amb un pressupost global de quasi 500.000 euros IVA inclòs, i contempla pròrrogues indefinides.

En paraules del diputat d'Hisenda, Vicent Mascarell, "la intenció de la delegació és millorar el Servei de Gestió Tributària i les seues oficines territorials perquè disposen d'uns locals i condicions més concordes amb les necessitats i expectatives dels contribuents i el personal del servei, així com millorar la imatge i visibilitat de les oficines".

El local haurà d'entregar-se per part de l'arrendatari totalment habilitat per al seu ús per la Diputació, tenint en compte les prescripcions tècniques descrites en el plec, entre les quals destaquen que tinga una superfície d'entre 400 i 500 metres quadrats, amb almenys un 70% de la mateixa construïda en planta baixa; que no hi haja desnivells en les plantes; que complisca les necessàries condicions d'accessibilitat; i que dispose de bona connexió d'energia elèctrica, subministrament d'aigua potable i evacuació d'aigües residuals.

Espais oberts i accessibles

L'oficina territorial de Gandia forma part de la xarxa de locals a través dels quals la Diputació atén de manera presencial als contribuents i els ajuntaments. En total, la corporació presta aquest servei a més de 180 ajuntaments i ens locals de la província que, de manera voluntària, han delegat la recaptació de determinats tributs com l'IBI, l'IAE o l'Impost de Vehicles, així com el cobrament de taxes específiques com la del tractament de residus.

Com ja s'ha fet en altres oficines del Servei de Gestió Tributària de la Diputació (SGT), cas de les de València i Llíria, la reforma busca també millorar la funcionalitat del mobiliari, reduint la visibilitat d'expedients i documentació per a no entorpir l'atenció als usuaris. A més, el disseny ergonòmic de les taules de treball servirà d'actuació preventiva per a evitar danys en la zona lumbar al personal que atén de manera presencial als ciutadans.

La pandèmia ha accelerat igualment la renovació d'aquests espais d'atenció ciutadana, i el contracte que ix a licitació a Gandia per al període 2021-2026 contempla les mesures de protecció davant la COVID-19 amb espais oberts i accessibles en els quals es garantisca el distanciament social. Al mateix temps, els empleats del SGT tracten de resoldre les consultes sense necessitat d'acudir a l'oficina, o bé explicar detalladament la documentació requerida en cas que siga necessari desplaçar-se.

Arxivat a:

Destacats