25n
25N
25N

La Diputació va destinar en 2020 prop de 350.000 euros per a minimitzar riscos geològics en set municipis

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, destaca que “en aquestes actuacions preval la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures afectades”

La Diputació va destinar en 2020 prop de 350.000 euros per a minimitzar riscos geològics en set municipis
22/03/2021 -

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha destinat al llarg de 2020 prop de 350.000 euros en actuacions per a minimitzar riscos geològics en set localitats. En tots els casos “l’objectiu era garantir la seguretat de la ciutadania i de les infraestructures i immobles afectats”, explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Tots els treballs s’han realitzat per emergència “degut, principalment, a despreniments de blocs de pedra i lliscaments per les pluges”, apunta Maria Josep Amigó. Les ajudes han oscil·lat entre el 90 i el 97,5% de l’import total del projecte segons el padró municipal.

En 2020 es van fer treballs de minimització de riscos geològics a Benagéber i Olocau, a la comarca del Camp de Túria; Chelva, en la Serrania; Cullera, a la Ribera; Utiel, a la Plana d’Utiel; i Casas Altas i Ademús, a la comarca del Racó d’Ademús.

Les obres han consistit en la reconstrucció d’un mur en el camí del pantà de Benagéber; la reparació de despreniments en l’ermita del Remedio de Chelva; la restauració del mur de pedra de la font de la Salut a Olocau; la construcció d’un mur en el paratge del Remedio d’Utiel i el camí al llogaret d’Estenas; la reparació d’un mur al carrer Barraca de Casas Altas; la col·locació de pantalles metàl·liques dinàmiques per a evitar despreniments en l’IES Blasco Ibáñez de Cullera; i la reparació del mur de contenció del carrer Boticario d’Ademús i la instal·lació d’una xarxa de cables per a evitar despreniments en el vessant nord d’Ademús.

Les obres realitzades en 2020 suposen un increment respecte al 2019, en el qual es van executar treballs a Zarra, Chelva i Oliva; i els sis de 2018 a Macastre, Xàtiva, el Palomar, Estivella, Tavernes de la Valldigna i Ademús.

Els ajuntaments poden sol·licitar, al llarg de tot l’any, ajuda a la Diputació per a aquesta tipologia d’intervencions. De fet, en 2021 ja s’ha construït un mur en el barranc de la Daia per a evitar lliscaments al carrer de Cotalba d’Alfauir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + disset =