25n
25N
25N

La Secció de Platges de la Diputació adapta dos "canyers" per arreplegar les canyes de les tempestes

La Secció de Platges de la Diputació de València ha preparat dues ferramentes que s’enganxen al tractor i arrosseguen fàcilment i ràpidament les canyes

La Secció de Platges de la Diputació adapta dos "canyers" per arreplegar les canyes de les tempestes
18/11/2020 -

La Secció de Platges de la Diputació de València ha adaptat dues ferramentes, anomenades “canyers”, que s’enganxen al tractor i arrosseguen fàcilment i ràpidament les canyes, acumulant-les fins un punt concret on les brigades sols han de dipositar-les en un remolc.

El servei de neteja de platges que ofereix l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València als municipis costaners inclou, a més del condicionament higiènic de l’arena i de la retirada dels residus “domèstics” que deixen o obliden els usuaris, la retirada de la brutícia, fonamentalment canyes, arrossegades per l’aigua al llarg dels rius i barrancs a conseqüència de les pluges torrencials, localment molt fortes com la gota freda o la DANA, tan característiques a casa nostra.

Aquestes restes de canyes són finalment dipositades en l’arena de les platges alterant-les i ocasionant, quan l’acumulació és important, un gran problema als municipis.

Les màquines netejadores no estan preparades per a la seua retirada, de forma que és un treball que cal fer manualment amb brigades municipals que amb rasclets van amuntegant-les perquè un tractor les porte fins al punt de dipòsit fixat pel municipi. Aquesta feina representa una despesa econòmica i de temps elevada, a més de ser molt poc eficient i complicar-se a mesura que passen els dies, ja que les canyes cada vegada estan més soterrades i costa més traure-les.

Com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “considerant que es tracta d’un problema recurrent que continuarà repetint-se en el temps, i amb la finalitat de millorar el servei, el “canyers” adaptats pels mecànics de la Secció de Platges facilitaran la tasca de neteja de les canyes arrossegades per les pluges”.

Aquestes ferramentes o “canyers” se sumen a la maquinària que disposa la Secció, és a dir, 17 tractors, 16 màquines netejadores i 3 camions de transport de residus.

En aquest sentit, cal assenyalar que l’últim temporal, tot i que no ha provocat una acumulació considerable de canyes de manera general en les nostres platges, sí que n’hi ha deixat un bon grapat a Tavernes de la Valldigna, tant en la Goleta com en la platja urbana i en els Marenys, on per primera vegada s’ha fet ús d’un canyer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + deu =