caixa popular

Preocupant situació de manipulació de TVE

Amb el cap d’informatius de TVE a la Comunitat Valenciana, ja han dimitit dos responsables per la manipulació i el control dels informatius en la cadena pública

Preocupant situació de manipulació de TVE
16/05/2018 -

Dues dimissions en els informatius de TVE a la Comunitat Valenciana. Aquest és el resultat després de la censura per les declaracions de la Secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, durant la visita de Rajoy a Alacant. En ella, es va escoltar fora de micro “Dan ganas de hacerles un corte de mangas de cojones y decirles os jodéis”.

Després de la dimissió d’Arantxa Torres, com a editora dels informatius de la Comunitat Valenciana, aquest dimarts Enrique Pallás s’ha sumat a aquesta dimissió com a cap d’informatius a València. Els treballadors de TVE porten temps alertant de la censura en els informatius. Aquest cas ens recorda als casos més sonats de manipulació en els informatius de Canal 9.

La Unió de Periodistes lamenta la nova dimissió i reclama independència

La Unió de Periodistes Valencians lamenta la nova dimissió a la direcció d’informatius de RTVE València amb motiu de la censura patida al centre territorial a conseqüència de la prohibició de l’emissió del vídeo on la Secretària d’Estat de Comunicació diu “os jodéis” als jubilats que es manifestaven a Alacant contra Mariano Rajoy.

Hui, ha sigut el nostre company associat Enrique Pallás, cap d’informatius de TVE València, qui ha decidit deixar el seu càrrec per la censura patida i la mancança de confiança en la direcció del centre territorial, així com el trencament de l’equip de treball que va formar amb l’editora Arantxa Torres, qui va dimitir la setmana passada pel mateix motiu.

Des de la Unió de Periodistes reiterem l’exigència als directius de RTVE de respecte a la independència, veracitat i pluralitat dels i les professionals que hi treballen a València. Així, l’Executiva de la Unió de Periodistes Valencians lamenta que l’atac contra els principis que han de regular el servei públic de comunicació haja provocat una nova dimissió a l’ens.

A més a més, des de l’associació també volem manifestar el nostre suport al nostre company Enrique Pallás, cap dels informatius TVE-València, per la decisió presa en defensa del dret a la informació, la pluralitat, la veracitat informativa, i valorem el seu gest d’integritat professional.

Tots els partits excepte el PP contra la manipulació de TVE

El PSPV ja va exigir explicacions la setmana passada per aquest cas. La situació de bloqueig de TVE per part del PP està provocant que tota l’oposició es plantege solucions per a posar fi a la manipulació en la televisió pública espanyola.

La veritat és que la situació de TVE es complica i es tiba cada dia més. La llibertat d’informació dels professionals que treballen en la televisió pública està més en perill que mai mentre la solució no sembla que arribe.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 8 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris