25n
25N
25N

La Diputació se suma a la difusió del futbol en cadira en la seua aposta per l'esport inclusiu

Isabel García, diputada d’Esports: “Les administracions públiques tenen la responsabilitat de promoure l’esport inclusiu i no deixar a ningú en el camí; i açò ho tenim molt clar en la Diputació”

La Diputació se suma a la difusió del futbol en cadira en la seua aposta per l'esport inclusiu
31/05/2018 -

La Diputació de València, amb la diputada d’Igualtat Isabel García al capdavant, s’ha sumat a la difusió del futbol en cadira en la seua aposta per l’esport inclusiu, una de les línies que vertebren la gestió de la corporació en matèria esportiva, al costat de l’esport base i femení. García ha participat en la presentació a València de la nova modalitat de futbol A-ball, reconeguda per la Real Federació Espanyola.

La presentació ha sigut organitzada per l’Associació per al Foment de l’A-ball a Espanya (AFAE) i ha comptat amb la col·laboració del col·legi Sagrada Família, l’Associació de Futbolistes del València CF i la Fundació del Llevant UD. Precisament els dos equips de la ciutat han protagonitzat la primera exhibició de A-ball a València, amb un derbi al que han assistit la diputada Isabel García i el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, entre altres autoritats i representants de l’esport valencià.

La diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, ha celebrat aquesta primera exhibició de futbol cadira a València i ha destacat que “accions com aquesta són molt necessàries per a impulsar l’esport inclusiu, que és un dels pilars de la gestió esportiva de la Diputació al costat de l’esport base i femení”.

En opinió de la diputada provincial, “les administracions públiques tenen la responsabilitat de promoure l’esport inclusiu i no deixar a ningú en el camí, i açò ho tenim molt clar en aquesta Diputació, que va a seguir apostant per projectes com l’esquí adaptat, la Fundació Llevant UD i els seus equips integrats per persones amb discapacitat o el futbol cadira”.

Futbol per a tots

L’objectiu d’aquest esdeveniment, a més de presentar-lo a la societat valenciana, ha sigut el mostrar que gràcies a l’A-ball ara poden jugar al futbol alhora persones amb i sense diversitat funcional. “El futbol és l’esport rei i tothom ha de tenir la possibilitat de poder jugar a ell. Gràcies a l’A-ball hem aconseguit acostar aquest esport a uns esportistes que no podien practicar-lo i a més hem aconseguit que puguen fer-ho independentment de les seues capacitats”, ha explicat Fernando Giner, president de la AFAE.

Per a complir aquest fi, en aquest acte els espectadors no han sigut mers observadors sinó que han pogut provar la cadira de joc participant en diferents activitats i practicant alguns moviments al costat dels jugadors dels equips de A-ball.

Aquest esport es juga gràcies al dispositiu EÓOS, creat per Ortoprono i mitjançant el qual els jugadors pot manejar la pilota, agafant-la per a desplaçar-se, realitzar passades i xutar a porteria. En l’actualitat, a més, hi ha jugadors que ja han aconseguit elevar la pilota per sobre del cap del porter. L’A-ball el juguen dos equips formats per cinc jugadors cadascun, incloent el porter.

Expansió nacional

Des de la presentació oficial el passat mes d’octubre en la ciutat del futbol de Las Rozas, l’equip ha organitzat i participat en diferents esdeveniments a Madrid o Alacant; i ara està preparant la presentació nacional que se celebrarà a Toledo el pròxim 11 de juny.

En AFAE estan treballant amb la intenció d’anar creant equips i escoles de A-ball en diferents ciutats amb la finalitat de popularitzar l’esport i crear la primera lliga professional. La fi última és convertir l’A-ball, futbol en cadira, en esport paralímpic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + catorze =

CCCC
torrent