25n
25N
25N

Diana Morant i Martínez Dalmau analitzen les mesures d'habitatge per pal·liar la crisi del coronavirus a Gandia

Diana Morant i Martínez Dalmau analitzen les mesures d'habitatge per pal·liar la crisi del coronavirus a Gandia
02/04/2020 -

El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha convocat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, a participar en una videoconferència, per tal de posar en comú les iniciatives posades en marxa en l’àmbit de l’habitatge tant des de l’Ajuntament de Gandia com des de la Conselleria, i pal·liar així els efectes de la crisi provocada per la COVID-19.

Durant la trobada, Morant ha informat Dalmau de les mesures que ha adoptat Gandia durant els primers dies de l’alerta sanitària. La primera i més destacada ha estat basada en un decret de la Generalitat Valenciana, i exonera del pagament del lloguer als inquilins dels habitatges de protecció pública, socials i d’emergència residencial, durant els mesos d’abril i maig, amb un caràcter prorrogable.

L’alcaldessa ha assegurat que la mesura de la Generalitat va servir d’inspiració a l’Ajuntament de Gandia, per la qual cosa va signar un decret dirigit a assegurar la protecció dels llogaters d’habitatges que formen part del parc immobiliari de l’Ajuntament de Gandia en situació de vulnerabilitat. La iniciativa beneficia als 209 habitatges socials de parc immobiliari de Gandia: 147 propietats de l’Ajuntament i 62 de l’EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge), així com a mig miler de persones.

D’altra banda, també seguint el decret de la Generalitat, a Gandia també es paralitzen els processos judicials de desnonament per impagaments de rendes i s’impedeixen els talls en el subministrament elèctric i en l’aigua per garantir els serveis bàsics.

Martínez Dalmau ha titllat de “molt positives” les mesures del consistori gandià i ha ressaltat que les administracions públiques “hem assumit el paper de protecció envers les famílies més vulnerables. És una obligació i així ho demostren les accions en matèria d’habitatge de Govern Central, del Consell i d’ajuntaments com el de Gandia”. Així mateix, ha destacat que “Gandia, una vegada més, ha demostrat estar a l’altura davant dels desafiaments. Ho vaig dir recentment en un acte a la ciutat i ho reitere ara davant d’una situació tan complexa com a la que ens està abocant la pandèmia”.

El vicepresident ha subratllat la necessitat d’enfortir ara més que mai els llaços institucionals per seguir treballant i fer possible que el dia de després de la crisi es reprenguen projectes en marxa a Gandia com l’activitat de les obres de l’Àrea de Renovació i Regeneració Urbana (ARRUR) de barri de Raval i la descentralització de les oficines d’habitatge.

Incrementar el parc d’habitatge públic

Finalment, Diana Morant va agrair la predisposició del conseller i el bon treball de la Generalitat, i li va traslladar que l’Ajuntament, a través de l’àrea d’Habitatge, està preparant una bateria de mesures imminents per incrementar el parc d’habitatge públic de cara a la postemergència. “L’habitatge serà una de les principals eines públiques, una eina de resiliència, per alleujar la situació de moltes famílies que es vegen afectades pels efectes de la crisi de la pandèmia que estem vivint”, ha conclòs Morant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 1 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus