caixa popular

Detingudes sis persones dedicades al furt de cablejat de coure i a l'encobriment

Les vendes de les quals no s’havia adonat en la forma en la qual la llei determina ascendia a més de 151 tones de coure

Detingudes sis persones dedicades al furt de cablejat de coure i a l'encobriment
24/07/2017 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a sis persones, una dona i cinc homes, d’entre 31 i 46 anys, d’origen romanés, albano i marroquí, dos d’ells com a presumptes autors d’un delicte de furt continuat de cablejat elèctric en grans superfícies comercials de bricolatge en tota la província de València i els altres quatre com a presumptes autors d’un delicte d’encobriment. Els agents van realitzar un registre domiciliari a València on van intervenir 14 rotllos de cablejat elèctric de 100 metres, vuit aixetes, un televisor, sis caixes de lluminària d’emergència, set caixes de bombetes de led, un gps, una borsa de brossa plena de trossos de cable ja pelat i un rotllo de 100 metres de cable elèctric ja pelat. Els efectes recuperats estaven valorats en uns 1.500 euros i van ser lliurats als seus propietaris.

Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els policies que el propietari d’una ferralleria de València pel que sembla tenia unes vendes de coure inusuals i de les quals no s’havia adonat segons estableix la llei, així com que durant els últims 18 mesos, pel que sembla havia venut més de 151 tones de coure, la procedència del qual era desconeguda.

Continuant amb les recerques, els policies van establir diversos dispositius de vigilància en els voltants de la ferralleria, durant els quals van observar que diverses vegades per setmana acudia un cotxe amb una parella que portaven una borsa negra que pel que sembla pesaven i seguidament se n’anaven amb la borsa buida.

Els agents van esbrinar la identitat de la parella, així com que la mateixa pel que sembla es dedicava a la sostracció de rotllos de cablejat elèctric dels establiments comercials dedicats al bricolatge, seguidament ho pelaven i ho portaven a la ferralleria perquè el propietari ho venguera a l’engròs com a coure de major qualitat.

Els policies van esbrinar que els sospitosos havien sostret unes vuit tones de coure, així com material de lampisteria i electricitat, aixeteria d’alta gamma, llums i llums Led que posteriorment enviaven per paqueteria a Romania.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van detenir a sis persones, dues d’elles com a presumptes autores d’un delicte de furt continuat i les altres quatre com a presumptes autores d’un delicte d’encobriment, així com van realitzar un registre domiciliari a València on van intervenir 14 rotllos de cablejat elèctric de 100 metres, vuit aixetes, un televisor, sis caixes de lluminària d’emergència, set caixes de bombetes de led, un gps, una borsa de brossa plena de trossos de cable ja pelat i un rotllo de 100 metres de cable elèctric ja pelat. Els efectes recuperats estaven valorats en uns 1.500 euros.

Els detinguts tres han passat a disposició judicial, mentre la resta després de ser sentits en declaració van ser posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios