25n
25N
25N

Detinguts per apropiar-se més de 200.000 euros a una dona de 97 anys

Detinguts per apropiar-se més de 200.000 euros a una dona de 97 anys
21/07/2019 -

La Guàrdia Civil d’Almoradí ha detingut a dues persones per presumptament apropiar-se de manera il·lícita de més de 200.000 euros d’una dona de 97 anys a la qual fingien cuidar. L’anciana va arribar a tindre el seu compte d’estalvi en negatiu fins a aconseguir una situació de necessitat.

La investigació va arrancar al juliol de l’any passat, quan aquesta dona de nacionalitat suïssa, establida a Espanya, va denunciar que algú li havia sostret tots els seus estalvis del corrent mitjançant operacions bancàries fraudulentes, informa l’institut armat en un comunicat.

Els diners sostrets superava els 200.000 euros i el seu compte bancari estava en negatiu. Això va motivar que les despeses de manutenció de la víctima van haver de ser costejats pels seus veïns, al no tindre cap familiar pròxim.

De fet, la situació de l’anciana era “extrema”, ja que els agents van constatar que presentava un evident estat d’abandó i necessitat i fins i tot va perdre les cobertures de l’assegurança mèdica que tenia per impagament de les quotes.

Després d’analitzar la documentació facilitada pel seu banc, els investigadors van comprovar que els autors resultaven eren la dona que havia contractat com a cuidadora –actualment morta–, el fill i la parella sentimental que tenia aquesta dona.

Entre els tres suposadament van retirar del compte bancari de l’anciana més de 200.000 euros durant sis anys, de 2012 a 2018. Per a això es valien de l’especial situació de vulnerabilitat de la denunciant, com l’edat avançada, l’escàs coneixement de l’idioma, el fet de mancar de parents a Espanya o el seu desconeixement de les gestions bancàries.

Gràcies a això, els presumptes autors es van agregar com a titulars o autoritzats en el compte bancari de la perjudicada per a tindre accés complet al seu saldo i poder disposar lliurement dels seus diners amb total impunitat.

MOVIEN ELS DINERS ENTRE CINC COMPTES

Paral·lelament, per a dificultar la investigació i no alçar sospites, van obrir fins a cinc comptes bancaris per a moure els diners de l’anciana de forma contínua entre elles. Els tres van destinar part dels diners sostrets a l’adquisició d’un vehicle d’alta gamma i la construcció d’un habitatge.

Després de la defunció de la ‘cuidadora’, els altres dos detinguts són el seu fill i la seua parella sentimental, tots dos espanyols i de 30 i 57 anys, respectivament, com a presumptes autors d’un delicte continuat d’estafa bancària i un altre de falsedat documental. Tots dos han quedat en llibertat provisional amb càrrecs a l’espera de judici.

La Guàrdia Civil ha sol·licitat a l’autoritat judicial l’embargament preventiu dels saldos dels cinc comptes bancàries que estan a nom dels detinguts, així com de quatre propietats i tres vehicles, un d’ells d’alta gamma. En l’operatiu han participat efectius de l’àrea d’investigació d’Almoradí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + vint =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud