25n
25N
25N

La Guàrdia Civil deté al responsable d'una plantació de més de 1.200 plantes de marihuana a Requena

La Guàrdia Civil deté al responsable d'una plantació de més de 1.200 plantes de marihuana a Requena
07/12/2020 -

La Guàrdia Civil de Requena en el marc de l’operació “HERBIS” ha desmantellat una plantació de marihuana en la localitat de Requena amb més 1.200 plantes.

Des de primers de juny de l’any en curs, s’estava investigant una possible xarxa de tràfic de drogues, dedicats al cultiu en plantacions “INDOOR” de marihuana per a la seua posterior eixida al mercat.

Per part de la Guàrdia Civil de Requena es va establir un dispositiu encaminat a la identificació del responsable de les mateixes com la localització de les citades plantacions, la qual cosa va motivar que l’Equip Roca i l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Requena procedira a iniciar l’Operació “Herbis”.

Fruit d’aquestes investigacions per part dels agents i després de diversos mesos van aconseguir identificar la ubicació de la principal plantació així com al responsable d’aquesta.

El passat dia 24 de novembre, es va procedir a l’entrada i registre del domicili on se situava la citada plantació, procedint a la confiscació a l’interior de 1287 Plantes de “Marihuana” d’una altura aproximada d’1,50 metres, les quals es trobava a escassos dies de finalitzar el seu cultiu per a ser assecades i venudes per al consum.

La citada plantació es trobava instal·lada en una pedania de Requena, a l’interior d’una casa rural, la qual estava perfectament condicionada per al cultiu i elaboració de la citada droga.

Dins del citat habitatge es va aprehendre gran quantitat de material per al citat cultiu (filtres de carboni, aires condicionats, ventiladors, llums halògens de gran potència, condensadors, transformadors, depòsits d’aigua, fertilitzants, adobaments, extractors, etc.).

Durant l’entrada i registre efectuat es va poder comprovar, a més de la citada plantació, com l’habitatge es trobava “enganxada” a la xarxa general elèctrica, segons manifestació dels operaris desplaçats fins al lloc, la quantitat de corrent diari que s’estava defraudant en aqueix habitatge podria utilitzar-se per a proveir una finca amb 25 habitatges.
El valor total de les aprehensions efectuades podria arribar als 450.000 euros, sent 50.000 euros en material elèctric i uns 400.000 euros en valor de venda les plantes.

Per tots aquests fets es va procedir a la detenció d’aquest home de 36 anys i nacionalitat espanyola per un delicte d’elaboració i cultiu de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Requena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − set =