25n
25N
25N

Detinguts dos pederastes a Gandia i Gijón buscats a nivell internacional

Detinguts dos pederastes a Gandia i Gijón buscats a nivell internacional
23/05/2020 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos perillosos pederastes que figuraven entre els més buscats a nivell internacional, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

Els arrestos, duts a terme a Gandia (València) i Gijón (Astúries), són el resultat d’una investigació de quasi dos anys de duració que va començar després de situar a Espanya l’escenari d’unes imatges on es mostraven greus abusos sexuals a una xiqueta de cinc anys.

Després d’aconseguir la seua detenció, els agents van constatar la seua presumpta participació en altres fets similars amb altres dues xiquetes del seu cercle familiar i, a més, va permetre identificar al seu “mentor”, un altre pederasta “amb un gran prestigi i reputació” en la comunitat pedòfila.

Malgrat la relació de confiança existent entre ells, un dels detinguts va accedir il·legalment a l’equip informàtic de l’altre, a fi d’obtindre i distribuir material pedòfil inèdit, fet que contribueix a “adquirir un major estatus donat el valor que aqueix material posseeix en el mercat pedòfil”.

La investigació es va iniciar el mes de maig del 2018, quan la Policia d’Austràlia va publicar, a través d’una base de dades mundial dependent d’Interpol, diverses fotografies descobertes en la xarxa Tor en les quals s’observava a una menor que estava sent abusada sexualment.

Analitzades les fotografies, els investigadors de la Unitat Central de Ciberdelinqüència van establir que la menor podia trobar-se a Espanya, per la qual cosa van sol·licitar la col·laboració dels especialistes de la UFAM Central.

Les perquisicions dutes a terme pels agents van permetre localitzar l’escenari de les imatges en una localitat alacantina, a més d’identificar al presumpte autor dels fets i a la víctima, una xiqueta de cinc anys d’edat pertanyent al seu cercle familiar.

Després d’establir un dispositiu entorn de l’investigat, els policies van aconseguir la seua detenció a Gijón, duent a terme l’entrada i registre del seu habitatge on van localitzar la cambra utilitzada per a fotografiar al menor. A més, van constatar la seua presumpta implicació en abusos sexuals a altres dues xiquetes, també del seu nucli familiar pròxim.

En la seua declaració davant els agents, el pedòfil va reconéixer haver realitzat les fotografies, encara que “va negar rotundament” haver compartit el material en la xarxa Tor, fet que van constatar els investigadors.

Després de diverses gestions entre els seus contactes, els policies van localitzar a un individu, que identificava com el seu “mentor”, que va conéixer en un dels fòrums de la xarxa oculta. Els policies van acreditar que aquest individu va comprovar que el seu interlocutor posseïa material de nova producció.

Els agents van comprovar la perillositat del nou pedòfil implicat, qui estava sent perseguit per diferents cossos policials europeus i que, fins i tot, “es vanava d’haver abusat sexualment d’unes xiquetes que estaven al seu càrrec”.

Els agents van comprovar que es tractava d’un home de 30 anys d’edat i resident a Gandia i van constatar que es quedava a cura de les filles de la seua parella, de huit i onze anys, per la qual cosa, davant la situació de greu risc real i actual per a les menors, es va sol·licitar la diligència d’entrada i registre en el domicili dels seus dos progenitors, atés que “passava molt de temps en tots dos”.

Els agents van acreditar la possessió de material pedòfil emmagatzemat en una memòria USB amb programes d’encriptació, que aparentment es trobava buida de contingut.

Igualment van descobrir un contenidor ocult i encriptat de gran capacitat, que albergava més de 80.000 arxius de pornografia infantil, a més de trobar el programa utilitzat per a sostraure el material d’abús sexual infantil que va donar origen a la investigació i el conegut “Manual del pedòfil”.

Posteriorment, després de prop d’un any d’investigació, van localitzar noves imatges en les quals el detingut abusava d’una altra menor d’edat. Els policies van aconseguir identificar a la xiqueta, una menor del seu entorn familiar, i van descobrir l’existència de fotografies d’altres menors de l’entorn de l’ encartat que, sense ser explícitament sexuals, denotaven una inequívoca obsessió cap a les xiquetes.

Els investigadors afirmen que el detingut va seleccionar a la mare de les dues xiquetes com a parella -família monoparental i desestructurada- ja que “li assegurava estar en disposició de les menors durant molt de temps”; i destaquen que es va convertir en el tutor de les dues filles de la seua parella, atés que aquesta va ingressar a la presó per fets aliens a la investigació.

Finalment, i després del seu ingrés a la presó, es van adoptar les oportunes mesures de protecció respecte a les dues menors que es trobaven sota la seua custòdia, així com de la menor víctima d’abús sexual i de les altres dues menors de les quals es van descobrir imatges de caràcter personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 2 =