25n
25N
25N

Detingudes 20 persones i alliberades 14 dones en una operació contra el tràfic d'éssers humans

Detingudes 20 persones i alliberades 14 dones en una operació contra el tràfic d'éssers humans
29/11/2020 -

Agents de la Policia Nacional han alliberat a catorze dones prostituïdes en una macrooperació contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual desenvolupada a Múrcia, Alacant, Almeria i València, segons ha informat la Direcció General de Policia.

La recerca ha permés desarticular l’organització criminal i detenir als 20 integrants d’aquesta, nou dels quals han ingressat a la presó.

A més, s’han dut a terme dotze registres en els quals han intervingut 90.000 euros en efectiu, cinc vehicles d’alta gamma, tres escopetes de caça, dues armes de foc simulades, així com cocaïna i marihuana preparada per a la seua venda.

Les víctimes eren obligades a treballar dotze hores cada dia i, en el cas d’emmalaltir i no poder treballar, eren penalitzades econòmicament. Els horaris eren tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb fins a 200 euros, i els responsables dels clubs arribaven fins i tot a denegar-los l’assistència sanitària, inventant en contraprestació un sistema de multes. Aquest mètode es posava en funcionament en cas de no poder exercir la prostitució, per exemple a causa de malaltia.

Les multes oscil·laven entre els 300 i 400 euros, i algunes de les dones havien acumulat un deute que superava els 4.000 euros. Tant les dones com les seues famílies eren amenaçades i pressionades perquè abonaren el deute contret.

L’organització es quedava amb gran part del percentatge dels serveis sexuals, de l’abús dels quals es lucrava. Els investigats obligaven les seues víctimes a treballar cada dia de la setmana i a consumir substàncies estupefaents amb els clients, a més de sotmetre-les a una estreta vigilància i control.

Malgrat la situació de crisi sanitària, els clubs han mantingut la seua activitat al marge de la llei, amb el risc afegit de possible contagi per a les seues víctimes.

Als investigats se’ls imputen presumptes delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, tràfic de drogues, contra el dret dels treballadors, afavoriment a la immigració irregular, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Els agents han realitzat dotze registres simultanis a la Regió de Múrcia (7), Alacant (2), Almeria (2) i València (1), en diferents domicilis de diversos membres de l’organització i en els clubs en els quals allotjaven i explotaven a les seues víctimes.

Fruit d’aquests registres van intervenir 90.000 euros en efectiu, cinc vehicles d’alta gamma, tres escopetes de caça, dues armes de foc simulades, uns 300 grams de cocaïna i marihuana perfectament preparats per a la seua venda, així com documentació i dispositius relacionats amb la recerca.

L’operació ha culminat amb l’ingrés a la presó de nou dels 20 detinguts, el tancament cautelar dels sis establiments en els quals duien a terme les activitats d’explotació sexual, així com l’alliberament i assistència de 14 dones víctimes d’aquesta organització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =