caixa popular

600 quilos de pólvora en 20 segons: així serà la major mascletà vertical de la història

Una “combinació” entre mascletà i castell de 120 metres d’altura es podrà veure des de qualsevol punt de la Marina

600 quilos de pólvora en 20 segons: així serà la major mascletà vertical de la història
19/02/2019 -

“Se m’ocorren poques formes millors d’estar en el món que amb la pólvora, les falles i aquesta mascletà”. Així de contundent es va mostrar Pere Fuset, el Regidor de Cultura Festiva de València i president de la Junta Central Fallera, aquest matí en l’edifici Veles e Vents. Al voltant d’aquest emblemàtic edifici, en el cor de La Marina, es dispararà aquest dissabte 23 de febrer a les 20 h la mascletà vertical més gran de la història. Durant aquesta arribaran a disparar-se 600 quilos de pólvora, “tres vegades el pes d’una mascletà completa normal en 20 segons”, tal com va assegurar Ricardo Caballer durant la presentació de l’esdeveniment. “La pirotècnia també és un art i els pirotècnics, com Caballer, han de ser tractats com a artistes”, va assegurar Fuset.

Encara que l’espectacle pirotècnic es llançarà en les proximitats de l’edifici Veles e Vents, “es podrà veure des de tota La Marina”, ha assegurat Vicent Llorens, Director General del Consorci de La Marina. “En les mascletades el punt de visibilitat òptima, encara que cap bastant gent, és molt reduït. Ací milers i milers de persones podran veure-ho en bones condicions”, va recalcar Fuset. Tant La Marina com Amstel, principal mecenes de l’esdeveniment i pel qual s’ha titulat “Amstel Nit del Falles“, organitzen activitats per a abans i després de la mascletà i que, així, el temps d’oci es dilate.

Com detallen els organitzadors, l’espectacle estarà compost per aproximadament 1.700kg de material pirotècnic, que formaran un “combinat” entre les mascletades convencionals i els castells de focs artificials. Alejandro Rodríguez, Director de Relacions Internacionals de Heineken España S.L. en Llevant, ha realçat el compromís d’Amstel amb les falles i ha assegurat que “els trons” del dissabte “portaran el nom de cadascuna de les 382 falles valencianes. Aquests trons especials, a més, porten una càrrega de pólvora extra per a fer-se notar; un 50% més que els convencionals. Rodríguez ha assenyalat també que el vincle de l’empresa cervesera amb les falles ja dura 30 anys, en forma de col·laboració amb el programa faller i presència en quasi un 60% de les comissions falleres. “Darrere de les falles hi ha persones que treballen i se sacrifiquen i que reconeixem”, va recalcar Rodríguez en referència a aqueixa presència de les falles en els trons.

‘Farem alguna cosa semplant però tornant-nos una mica bojos’

La major mascletà vertical del món comptarà amb 50 metres d’ample i 100 de llarg, dins dels quals es podran comptar 5.000 trons. La plataforma amb la mascletà, al seu torn, estarà suspesa per una grua a 20 metres, la qual cosa li confereix la seua altura total. Caballer s’ha mostrat orgullós de poder participar en el projecte i ha assenyalat el valor del lloc, que “cada vegada” es tindrà “que usar més”. “Les coses que agraden és millor no donar-los la volta. Així, ací farem alguna cosa semblant a això de sempre, però tornant-nos una mica bojos”, ha bromejat.

 

Les activitats al voltant de l’esdeveniment comencen primerenc. D’11.30 a 14.30 estan programats els Concerts en La Pèrgola i a les 15.30 comença el ‘tardeo’ en Amstel Art fins a completar aforament. Durant la vesprada, a partir de les 17 h, hi haurà tres concerts que continuaran, encara que de pagament, després de l’espectacle pirotècnic.

Respecte a l’organització, Rodríguez ha assegurat que tindran un organitzat dispositiu de seguretat “que guiarà a la gent, impedirà que es depassen els aforaments i farà que tot siga un èxit, com l’any passat”. Fuset ha insistit en la idea d’anar amb temps i, a més, ha anunciat un augment de freqüències en el transport públic: “Cal agafar el patienet, el metro… Evitar el vehicle privat, encara que s’habilitarà alguns aparcaments addicionals. Des de l’Ajuntament es reforçarà el servei d’EMT des de les quatre de la vesprada a les 11 de la nit”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =