caixa popular

Desmantellada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a escala internacional que operava des de València

En els 17 registres practicats en poblacions de la província de València els agents de la Guàrdia Civil van confiscar marihuana, haixix, cocaïna, vehicles de gamma alta, 91.000 euros en efectiu, a més d’armes i munició

Desmantellada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a escala internacional que operava des de València
21/07/2017 -

Dins dels serveis establits per a prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents en la província de València, la Guàrdia Civil venia investigant des del passat mes de gener, la possible existència d’una organització que actuava internacionalment des de València cometent delictes presumptament relacionats amb el tràfic de drogues.

Per açò, es va iniciar l’operació “CICLOPE” per part de la Guàrdia Civil de València a fi de poder localitzar i detenir als autors d’estos fets delictius. A més en esta operació s’ha comptat amb la col·laboració de la DNRED (Direcció nacional d’Intel·ligència i Recerques Duaneres) de França.

La fase d’explotació d’esta operació culmina amb la detenció de 25 persones i recerca d’una altra persona (23 homes i 3 dones) d’edats compreses entre els 24 i 78 anys i nacionalitats espanyola i italiana per delictes de tràfic d’armes, tràfic de drogues, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes i extorsió.

Esta organització criminal estava totalment estructurada respecte a les adquisicions de droga a diferents proveïdors, principalment conreadors de marihuana, la seua ocultació en turismes per persones pertanyents a l’organització que comptava amb tallers mecànics clandestins, per a ocultar la droga doblement envasada al buit de forma molt difícil de localitzar, en llocs diferents segons la marca i model de vehicle llogat, persones que realitzaven els viatges, etc.

D’esta forma l’organització disposava de forma contínua de droga, estant tots els membres de la mateixa coordinats en la seua funció per al màxim rendiment econòmic de l’organització criminal, realitzant continus viatges a l’estranger, tenien contactes en estos països els quals els proporcionaven logística en allotjament i garatges per a retirar la droga dels vehicles, a més d’exercir d’intermediaris entre els compradors d’estos països.

Durant l’operació es van interceptar enviaments de droga (marihuana i haixix) així com la tornada de partides de diners des de Suïssa a Espanya pels mateixos integrants en diverses ocasions. En els 17 registres practicats pels agents encarregats del cas en les localitats de les localitats de València, Gandia (V), Xiva (V), Manises (V), Alginet (V), Benifaió (V), La Pobla de Vallbona (V), Cullera (V), Alzira (V), Toris (V), Catarroja (V) i Sogorb (Castelló), s’han confiscat de més de 100 quilos de marihuana, 3 quilos d’haixix, 2,8 quilos de cocaïna, 166.000 euros en efectiu, 7 vehicles d’alta gamma.

A més s’han intervingut 7 armes de foc, una pistola detonadores, 4 silenciadors artesanals i multitud de munició.

S’ha desmantellat al seu torn un taller amb capacitat per a modificació i alteració d’armes de salva, on existien tota classe d’eines específiques per a la manipulació d’estes armes i convertir-les en armes de foc, així com multitud de peces d’armes com són molls recuperadors, canons de diferents armes, coletes, etc.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 16 de València. Les recerques continuen obertes per a aconseguir el total esclariment dels fets, no descartant-se noves detencions.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tretze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats