25n
Orgull
Orgull

La Desfilada de Resurrecció de València, única a Espanya

La Setmana Santa Marinera posa el fermall d’or, aquest diumenge, amb la Desfilada de Resurrecció

Desfile de Resurrección / Rafa Esteve

La Desfilada de Resurrecció de València, única a Espanya
19/04/2019 -

Després de dies intensos de celebració, la Setmana Santa Marinera de València arriba a la seua fi, aquest diumenge, 21 d’abril, amb una de les processons més esperades. La Desfilada de Resurrecció serà l’encarregada de posar el fermall d’or a una setmana en la qual l’emoció i el fervor han inundat els carrers del Cabanyal, Canyamelar i Grau. A causa de la previsió meteorològica, s’ha suspés la desfilada de la resurrecció.

La Setmana Santa Marinera, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, atrau, cada any, a centenars de visitants que no volen perdre l’oportunitat de gaudir d’una celebració que reflecteix la devoció que els veïns i veïnes dels Poblats Marítims li tenen al mar. Una devoció que va nàixer de les pregàries que els pescadors li feien al mar mediterrani, i que ha perdurat al llarg dels anys.

No obstant això, la Desfilada de Resurrecció és una de les cites clau de la Setmana Santa Marinera. I és que aquesta desfilada, única a Espanya, inunda de color, alegria i música els carrers del Cabanyal. Però, Què la fa especial? En primer lloc, es tracta d’una desfilada en la qual desapareixen les imatges i els passos tan característics de les processons de Setmana Santa, però a més les marxes alegres i festives s’uneixen amb els aplaudiments de la gent en veure passar, caminant, als personatges bíblics que canvien els seus atributs per flors per a llançar-les al públic assistent.

La Desfilada de Resurrecció de València 2019 començarà a les 13.00 hores des de la Plaça Creu Canyamelar, i acabarà al voltant de les 14.30 hores al carrer del Rosari. La Setmana Santa Marinera arriba a la seua fi, però les diferents confraries i germandats comencen a treballar per a celebrar un nou any en què, de nou, la devoció dels veïns i veïnes serà la protagonista.

Com arribar a la Desfilada de Resurrecció

L’EMT t’acostarà fins als Poblats Marítims a través de les línies 3, 4, 19, 30, 31, 32, 41, 81, 92, 95, 99 i les línies nocturnes N1, N8 i N9, mentre que amb Metrovalencia hauràs d’agafar les línies 5 o 7 o les línies 4, 6 i 8 de tramvia.

Programació de la Setmana Santa Marinera 2019

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 16 =