25n
25N
25N

Des del 12 d'abril, els carrers Coladors i Sant Pere seran per als vianants

Des del 12 d'abril, els carrers Coladors i Sant Pere seran per als vianants
07/04/2021 -

Des de fa 15 anys, l’Ajuntament de Puçol ha estat estudiant fórmules per a dinamitzar el nucli antic de la població. El pròxim 12 d’abril, el projecte comença a fer els seus primers passos amb la conversió en zona de vianants dels carrers Coladors i Sant Pere. Una mesura experimental que després d’un període de prova s’avaluarà juntament amb els veïns per a decidir si s’aplica en altres zones del centre històric.

«Les dificultats del pas de vehicles d’emergències, entre altres motius, ens porten a adoptar aquesta solució en benefici de tots», escriu el regidor de Trànsit, Paco Salavert, en la carta que ha enviat a cada domicili de tots dos carrers.

El regidor s’ha reunit personalment amb els veïns afectats per a explicar-los que la mesura és necessària per motius de seguretat, però també respon a una inquietud que van manifestant els residents en el barri antic des de fa anys.

«Seran d’ús preferentment per als vianants i es podrà circular per tots dos carrers com fins ara, però a una velocitat de deu quilòmetres per hora i, per descomptat, no es podrà aparcar», subratlla l’alcaldessa Paz Carceller. «De fet, els carrers són tan estretes que els vehicles aparquen damunt de les voreres, la qual cosa serà sancionada a partir del dilluns 12 d’abril».

La mesura estarà en període de proves durant uns mesos, després del qual es recaptarà l’opinió dels veïns afectats i es prendrà una decisió definitiva no sols per a aquests carrers sinó també per a unes altres del nucli antic que tenen els mateixos problemes: voreres molt estretes, cotxes aparcats sobre elles i dificultat per al pas de bombers, ambulàncies i altres vehicles.

Actualment, el nucli antic té un índex cada vegada menor d’ocupació d’habitatges, la població és en la seua majoria d’edat avançada i hi ha una manca de comerços i serveis, perquè aquests s’han anat traslladant a altres zones del nucli urbà.

La conversió en zona de vianants és un primer pas per a reactivar l’ocupació d’habitatges i del comerç en aquesta zona de la població, encara que en el futur es continuaran estudiant fórmules per a fomentar el seu creixement.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

museo prehistoria