25n
25N
25N

‘Descobreix el museu’ tots els diumenges amb visites guiades familiars al Museu Valencià d'Etnologia

L’equip de conservadors mostrarà les sales permanents i les exposicions temporals del centre expositiu

‘Descobreix el museu’ tots els diumenges amb visites guiades familiars al Museu Valencià d'Etnologia
05/11/2016 -

El Museu Valencià d’Etnologia posa en funcionament a partir d’este diumenge el cicle ‘Descobreix el Museu’, en el que tots els diumenges de l’any els membres de l’equip de conservació del museu realitzaran visites guiades gratuïtes a les famílies per les sales permanents i les exposicions temporals.

Aquest projecte naix amb l’objectiu de millorar i apropar el missatge del museu de la Diputació de València al públic familiar mitjançant la seua explicació per part del personal qualificat del centre, conservadors i conservadores que facilitaran la divulgació dels seus fons i l’aprenentatge dels visitants.

Les visites tindran una duració màxima d’una hora i es realitzaran en grups d’un màxim de 40 persones. Els recorreguts programats per l’exposició permanent començaran a les 11:30 hores des del punt d’informació del museu; mentre que a les 12:45 hores donaran inici les visites guiades a les exposicions temporals. Els participants podran escollir entre efectuar la visita en valencià o en castellà.

L’exposició permanent del museu està dividida en tres parts. La primera, titulada ‘La ciutat viscuda’, se centra en la vida de les ciutats valencianes de finals del segle XIX i principis del XX, tot combinant objectes de la vida quotidiana de diversa procedència amb recursos audiovisuals que permeten obtenir una visió més àmplia d’aquella societat.

A continuació es pot visitar la zona dedicada a l’horta, denominada ‘Horta & Marjal’, les sales de la qual s’estructuren en dos apartats bàsics: un, centrat en els cultius i el seu enfocament comercial; i un altre dedicat als objectes. El recorregut es completa amb un espai interactiu.

L’últim dels àmbits, ‘Secà i Muntanya’, se centra al voltant d’idees com el paper de la pedra en sec en la construcció del paisatge, la protecció de la casa, l’emigració de les dones a les ciutats o la desconeguda figura del solter en els pobles de l’interior. Completa aquesta part una sala amb 150 peces penjades del sostre, recordant la disposició que moltes d’elles han tingut en les golfes o cambres de les cases.

El recorregut es pot complementar amb visites comentades a les exposicions temporals que el museu ofereix en cada moment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =