25n
25N
25N

Desarticulat un grup itinerant especialitzat en robatoris amb força en habitatges

La Policia Nacional arresta a quatre persones entre els quals es troben el líder del grup i la seua esposa

Desarticulat un grup itinerant especialitzat en robatoris amb força en habitatges
31/03/2017 -

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup itinerant especialitzat en robatoris amb força en habitatges, presumptament responsable de 19 robatoris a Pamplona, València i Zaragoza. Els detinguts tenien un alt domini en l’obertura de panys pels mètodes del ganzuado, bumping, impressioning i magic key. Ocultaven els objectes sostrets en sengles trasters de València, on els agents s’han confiscat d’una arma de foc procedent del robatori en el domicili d’un militar, així com joies i útils relacionats amb el tràfic de drogues, entre altres. Hi ha quatre arrestats, a Saragossa i a València, entre els quals es troben el líder del grup organitzat i la seua esposa.

La recerca va començar amb un robatori comés a Pamplona al febrer del 2016 en el qual els seus autors van sostraure diners en efectiu i joies valorades en uns 30.000 euros. Pel que sembla es tractava d’un grup itinerant especialitzat en el robatori en domicilis que cometia els assalts per tot el territori nacional.

El líder de l’organització va ser identificat com un ciutadà búlgar resident a València, ciutat en la qual operava en companyia d’un altre membre del grup que també ha sigut detingut.

Els investigadors també van poder comprovar com l’organització feia anys que actuaven en altres localitats com Pamplona o Saragossa, sent detingut un dels seus membres en esta última ciutat, on també residia i la labor de la qual consistia a localitzar els habitatges que després eren robades. Ho feia en companyia del capitost del grup, que es desplaçava a Saragossa des de València -a primera hora del matí i generalment en dies alterns- per a recórrer a peu la ciutat entrant en diversos portals i prenent evidents mesures de seguretat. Pels serveis prestats en els robatoris comesos en esta ciutat, rebia del principal investigat 1.000 euros setmanals en pagament per la seua col·laboració.

Els detinguts actuaven amb un alt domini en l’obertura de panys pels mètodes del ganzuado, bumping, impressioning i magic key, per al que comptaven amb útils específics que també han sigut confiscats.

 

Joies “col·locades” a Madrid

En el seu paper com a líder del grup, el principal investigat era l’encarregat de donar eixida a les joies sostretes, per al que es desplaçava a Madrid, on contactava amb un perista de la seua confiança. D’altra banda, també comptava amb la col·laboració de la seua esposa, qui no solament era plenament conscient de l’activitat delictiva del seu marit sinó que a més li va facilitar la cobertura necessària.

Finalment, el líder del grup va ser detingut a València quan es dirigia cap a Madrid per a vendre part de les joies que emmagatzemava. Poc després van ser arrestats tant la seua esposa com els seus dos còmplices a València i Saragossa respectivament.

 

Capell i careta per a ocultar els seus rostres

Disposaven de dos trasters a València –estratègicament allunyats del domicili del capitost- on ocultaven els objectes sostrets i les eines que utilitzaven per a forçar els habitatges. A més, tenien previst fer-se amb un altre traster per a emmagatzemar els efectes relacionats amb la seua activitat delictiva, esta vegada a Saragossa.

En els registres efectuats els agents es van confiscar d’una careta, una gorra i altres peces per a ocultar el seu rostre en els assaltes; així com múltiples efectes relacionats amb el robatori, principalment ganzúas per a diferents models de panys, extractors i destrossadors de bombillos, telescopis d’espiells, inhibidors de freqüència, abalises GPS i fins i tot bombones d’oxigen o acetilé utilitzades per a alimentar les llances tèrmiques amb les quals violentaven caixes fortes. També es van trobar una arma de foc procedent del robatori en el domicili d’un militar, així com joies i útils relacionats amb el tràfic de drogues, entre altres.

 

Pla contra la delinqüència itinerant

Esta operació s’emmarca dins del “Pla Contra la Delinqüència Itinerant” engegat per la Direcció general de la Policia en 2014 per a lluitar contra este tipus de grups organitzats. La meta d’este pla operatiu és donar una resposta a un dels objectius prioritaris de la Unió Europea i facilitar llits per a la prevenció i recerca dels delictes comesos per grups criminals itinerants. Este pla implica a agents de les Comissaries Generals de Policia Judicial, Policia Científica, Seguretat Ciutadana i Estrangeria i Fronteres, i de les 20 Prefectures Superiors de Policia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 7 =

museo prehistoria