25n
25N
25N

Desarticulada una organització internacional de proxenetes que venia dones a 6.000 euros

Desarticulada una organització internacional de proxenetes que venia dones a 6.000 euros
08/03/2020 -

Agents de la Policia Nacional, en el marc d’un Equip de Treball format per Espanya, Romania, Suïssa, República Txeca i Regne Unit, coordinat per Eurojust i amb la col·laboració d’Europol, han desarticulat una organització internacional que explotava a dones de nacionalitat romanesa i actuava a València i Girona.

Els líders de l’organització, per a no alçar sospites, movien amb freqüència a les víctimes de país i fins i tot eren venudes entre els membres del grup criminal per quantitats pròximes als 6.000 euros, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

Les víctimes, engalipades amb falses relacions sentimentals, eren traslladades a diferents països de la Unió Europea com Espanya, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Suïssa, Dinamarca i Alemanya, per a exercir la prostitució en clubs i a la via pública.

En la fase final de l’operació, es va dur a terme un dispositiu policial coordinat a Espanya, Romania i República Txeca, en el qual es va detenir a catorze persones -set a Espanya i set a Romania- i es va alliberar a deu dones, sis d’elles a Espanya i quatre a Romania.

L’organització, de caràcter transfronterer, utilitzava amb les seues víctimes el denominat mètode ‘lover boy’, que consisteix a captar dones establint una relació sentimental amb el propòsit de crear una gran dependència. Les dones “creien no poder viure sense els seus explotadors i suportaven coaccions, humiliacions i agressions de tota mena”.

Finalment, eren traslladades des de Romania a diferents països de la Unió Europea on eren obligades a exercir la prostitució en clubs i en la via pública.

A Espanya, l’organització intentava integrar a nous proxenetes amb la finalitat d’atraure més dones i sobre els que aplicar una taxa diària per exercir la prostitució en els clubs i zones de la seua influència, principalment les províncies de València i Girona.

Els beneficis obtinguts eren blanquejats a través de testaferros i empreses fictícies, i destinats a l’adquisició de béns immobles (cases i terrenys), vehicles i accessoris de luxe (rellotges i joies), obertura de comptes corrents, consum de drogues i jocs d’atzar.

Els agents han constatat que l’organització desmantellada comerciava amb les dones, demostrant la “propietat” d’elles en ser comprades per uns 6.000 euros als seus anteriors proxenetes.

L’operació policial, dirigida contra tots els escalons de l’organització, ha conclòs amb onze registres domiciliaris -sis a Romania i cinc a Espanya- i dues inspeccions en clubs, un a la República Txeca i un a Romania.

A més, s’ha intervingut més de 5.000 euros en efectiu, cinc vehicles d’alta gamma, joies de gran valor, armes blanques, diversos telèfons mòbils i diversa documentació d’interés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − cinc =