caixa popular

Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori amb força en establiments comercials a nivell nacional

S’han esclarit 88 delictes de robatori i s’han recuperat efectes i vehicles per un valor de 650.000 euros

Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori amb força en establiments comercials a nivell nacional
03/04/2018 -

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, en el marc de l’operació MOVILFON-STAR CRASH-CENTIUM, ha desarticulat una organització criminal dedicada al robatori amb força en establiments comercials.

En total, s’ha procedit a la detenció de 16 persones (9 homes i 7 dones) com a suposats autors de 88 delictes de robatori amb força. Els delictes van ser comesos en establiments de Madrid, Segòvia, Toledo, Ciudad Real, Conca, Albacete, València i Castelló, causant pèrdues materials als seus propietaris de 5 milions d’euros.

En l’operació s’han realitzat 7 registres domiciliaris en les províncies de Toledo i Madrid, on s’han intervingut claus mestres per a l’obertura dels tancaments dels establiments i d’extracció de caixes fortes, descodificadors de vehicles, inhibidors de freqüència, nombroses peces de vestir i eines que l’organització utilitzava per a cometre els seus delictes i una plantació interior de marihuana.

Igualment s’han recuperat múltiples terminals mòbils, dècims de loteria, begudes alcohòliques i productes d’alimentació i d’higiene valorats en 200.000 euros i 15 vehicles d’alta gamma, tot açò amb un valor aproximat de 650.000 euros.

L’operació es va iniciar arran de la recuperació d’un vehicle d’alta gamma que havia sigut sostret i utilitzat per a perpetrar dos delictes de robatoris amb força en dues tendes de telefonia mòbil de la localitat de Torrijos (Toledo).

En el transcurs de les recerques els agents van tenir constància de diversos robatoris comesos en tendes de telefonia, estancs i sales d’apostes en diferents localitats de Castella-la Manxa i de Madrid, patint en algun dels establiments diversos robatoris.

Fruit de les recerques practicades els agents van poder identificar a part dels membres de l’organització, els quals estaven establits en diversos habitatges de la província de Toledo que estaven ocupant il·legalment.

Així mateix es va poder constatar que parteix de l’organització s’havia desplaçat a València, on van iniciar una onada de robatoris de vehicles d’alta gamma per a utilitzar-los posteriorment en la comissió de robatoris de tendes de telefonia.

Una vegada identificats tots els integrants de l’organització, així com els seus domicilis i llocs on havien ocultat els efectes sostrets, es va procedir a la detenció dels seus integrants.

Eines convencionals amb mitjans tècnics d’última generació per a cometre els robatoris

La xarxa cometia els robatoris majoritàriament en tendes de telefonia. També cometien robatoris amb força en gasolineres, bars, administracions de loteria, interior de camions i fins i tot entitats bancàries. Per açò, actuaven en grups de 4 a 8 persones que tingueren gran rapidesa per a combinar l’ús d’eines convencionals amb mitjans tècnics d’última generació.

Sostreien vehicles d’alta gamma, per al que utilitzaven claus mestres i decodificadors, arribant a sostraure una mitjana de quatre vehicles per setmana. Aquests eren utilitzats per a fugar-se a gran velocitat posant en greu risc als usuaris de la via, arribant a ser detectats quan circulaven a 200 km/h.

L’operació ha sigut desenvolupada conjuntament per les Unitats Orgàniques de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Toledo i València, així com UDYCO Central i UDYCO València de la Policia Nacional.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 1 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC