25n
25N
25N

Un depredador sexual a Alacant es dedicava a captar a menors amb finalitats pedòfiles

Acaba de ser detingut com a capitost d’una xarxa amb 21 persones més detingudes

Un depredador sexual a Alacant es dedicava a captar a menors amb finalitats pedòfiles
14/02/2018 -

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció d’una persona en la localitat d’Alacant, integrant d’un grup criminal internacional dedicat a la captació de menors en Internet amb finalitats sexuals. Dins de l’operació “CRAVEN”, es va iniciar una recerca fa dos anys en descobrir el FBi dels Estats Units l’existència de diversos grups organitzats que operaven a través d’una plataforma en línia de videoconferències per a aconseguir la participació de menors en activitats de tipus sexual, gravant en vídeo aquests comportaments.

Una vegada intervinguda la plataforma i descoberts els vincles amb el nostre país, el FBI va traslladar aquesta informació a la Guàrdia Civil. Després de detenir al líder, un alacantí, ha permés també la detenció d’altres 21 persones implicades en aquesta organització.

Detingut a Alacant

Durant el monitoratge de la plataforma utilitzada pels investigats, es van trobar indicis que un dels seus més actius components realitzava la seua activitat des d’Espanya, el qual es feia passar per diferents menors d’edat en les seues tasques de captació.

Una vegada identificat, es va dur a terme l’entrada i registre en el seu domicili, on es va trobar abundant material pedòfil suposadament produït per l’ara detingut.

“Hunters i Loopers”

El grup del qual formava part aquesta persona estava estructurat en diferents rols que, al seu torn, es divideixen en dos grups principals als quals ells mateixos van batejar amb els noms de “Hunters” i “Loopers”.

Els “hunters” (caçadors) realitzaven les tasques de captació de menors en diferents xarxes socials, centrant el seu objectiu principalment en xiquetes de 8 a 14 anys d’edat. La seua labor consistia en, mitjançant l’ús de perfils amb fotos d’altres menors, aconseguir atraure a les seues víctimes a la plataforma de videoconferència.

Una vegada que les menors visitaven aquest lloc arribava el torn dels “loopers”. Els individus amb aquest rol emetien vídeos prèviament gravats d’altres menors amb la finalitat que les seues víctimes pensaren que estaven interaccionant amb altres persones de la seua mateixa edat i no amb adults. Aquests vídeos emesos eren en uns casos descarregats d’Internet i en uns altres es tractava de les imatges captades de les mateixes víctimes del grup.

El detingut a Alacant alternava tots dos rols i a més realitzava tasques de coordinació i direcció dins del grup, arribant a establir una sèrie de regles d’obligat compliment, com per exemple no interactuar en privat amb les menors, exigint a la resta de components que compliren amb els rols que tingueren encomanats, sota amenaça de ser expulsats.

Arran dels diferents enganys utilitzats per aquesta persona amb les seues víctimes, aquest va aconseguir que les mateixes realitzaren diversos tipus d’activitats sexuals, arribant a sol·licitar-los pràctiques totalment aberrants que al mateix temps eren gravades i emmagatzemades en diferents dispositius intervinguts al detingut.

Noves recerques

L’anàlisi de la informació intervinguda en el domicili registrat ha servit per a conéixer, a més de les identitats que aquesta persona utilitzava en la seua activitat delictiva, altres plataformes utilitzades amb la mateixa finalitat.

Aquesta nova informació ha servit per a obtenir dades clau sobre altres pedòfils, tant a Espanya com en diferents països d’Europa i Amèrica del Nord, en la qual ja s’està treballant per a la seua difusió tant en el marc de VCACITF com a través d’EUROPOL.

La recerca ha sigut duta a terme pel Departament de Delictes Telemàtics de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − tres =