25n
Orgull
Orgull

El departament de salut de Torrevieja passarà a la gestió pública

La gestió de la concessionària acabarà l’octubre de 2021

El departament de salut de Torrevieja passarà a la gestió pública

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat, aquest matí, en roda de premsa, que el departament de salut de Torrevieja passarà, en 2021, a formar part del sistema públic sanitari de la Comunitat Valenciana. Així, la Conselleria ha decidit no prorrogar el contracte de gestió i iniciar els tràmits perquè aquest contracte finalitze l’octubre de 2021 perquè, com ha puntualitzat la consellera, “un dels objectius del Botànic II és, precisament, la recuperació dels serveis públics que, en el seu moment, van ser privatitzats”. Per això, el Govern valencià comunicarà aquest dimecres a l’empresa concessionària la intenció de no prorrogar el contracte de gestió, així com les normes per a la recepció de tots els elements materials, immaterials i de personal afectat pel contracte en les condicions que marca l’acord de gestió de serveis públics per concessió.

Així mateix, Barceló ha informat que tindrà reunions tant amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis que els correspon aquest departament de salut – Torrevieja, Guardamar del Segura, Rojales, Pilar de la Horadada, Orihuela, San Fulgencio, Benijófar, Formentera del Segura, San Miguel de Salinas i Los Montesinos – com amb el Comité d’Empresa i la Junta de Personal del departament de salut.

El procés de reversió durarà un any. Durant eixe període, “l’assistència sanitària serà a càrrec de la concessió que, a més, haurà de facilitar a la Conselleria tota la documentació que es requerisca per a conéixer la situació d’aquest departament de salut”. Així, Barceló ha explicat que l’objectiu no és un altre que “enfortir la sanitat i apostar per la cohesió de tot el sistema sanitari públic valencià. Amb aquesta reversió, es garantirà una atenció sanitària de major qualitat i més eficient”.

Finalment, la Conselleria ha explicat que la decisió es pren, exclusivament, sobre la base de criteris d’eficiència. “La inversió a millorar la salut dels valencians i les valencianes no pot estar condicionada a reduccions de costos encaminades a l’obtenció de beneficis. L’únic criteri ha de ser el d’eficiència sanitària a partir de l’optimització dels recursos necessaris i suficients per a cobrir adequadament la demanda de la població”, ha conclòs Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 9 =