25n
Orgull
Orgull

Encreuament de denúncies entre el PP i el PSPV de Massamagrell

La Fiscalia Anticorrupció obri diligències contra dos edils del PSPV de la localitat

Encreuament de denúncies entre el PP i el PSPV de Massamagrell
29/03/2019 -

La Fiscalia Anticorrupció de València obri diligències per presumpta apropiació indeguda i malversació contra els edils del PSPV de Massamagrell, Francisco Gómez i Josefa Sepúlveda, arran d’una denúncia interposada pel Partit Popular del municipi. Així, en la denúncia presentada pel portaveu del PP, Miguel Balaich, s’acusa els dos representants socialistes de no haver sigut capaços de justificar els diners en metàl·lic depositat pels firaires que van participar en les festes de la població del passat mes de juliol.

València Extra ha parlat amb el portaveu del PP i candidat autonòmic en les pròximes eleccions, Miguel Balaich, que ha explicat que “durant diversos anys, els firaires ambulants han participat en les festes de Massamagrell contractant, per a col·laborar amb l’Ajuntament, algun espectacle cultural o musical. A partir de 2016, se’ls va dir als firaires que havien de pagar en efectiu. Ells mateixos ho han reconegut en el Ple. Però, el problema és que, per més que l’hem demanat, no existeix cap justificant de lliurament d’eixos diners al Consistori, i tampoc existeixen ingressos perquè així ho hem comprovat”.

D’aquesta manera, el PP de Massamagrell va aportar un enregistrament amb els representants dels firaires en els quals es relatava els fets, així com un llistat d’ingressos en els quals no consta eixe pagament, que rondaria entre els 1.500 i 2.500 euros. Ara, després de l’estudi de la documentació, la Fiscalia ha comunicat l’obertura de diligències contra tots dos edils del PSPV.

“Demanarem, a més, en el Ple, una comissió d’investigació tant per a ells, com per a nosaltres i van votar en contra. Cosa que ens estranya, ja que sembla que no volen que se sàpia la veritat”, apunta Miguel Balaich. I és que dimarts passat, 26 de març, el primer Tinent Alcalde a l’Ajuntament de Massamagrell, Francisco Gómez (PSPV), es va dirigir davant la Fiscalia Anticorrupció de València per a interposar una denúncia contra Miguel Balaich i José Joaquín Quintanilla, regidor del PP, per presumpta malversació de cabals públics, prevaricació administrativa i administració deslleial durant l’última legislatura en la qual el Partit Popular va estar al capdavant de l’Ajuntament de Massamagrell.

En la denúncia, s’adjunta tres expedients entre els quals se suma un muntant de 40.000 euros suposadament malversats. Aquests faria referència a un contracte de subministrament d’un carretó elevador per valor de 15.000 euros, on s’adjudica la compra d’una màquina elevadora a una empresa en la qual en el seu objecte social no es reflecteix la compravenda de vehicles; el contracte de designació d’un lletrat en assistència jurídica per al mateix Miguel Balaich i per a l’anterior cap de la Policia local on no s’observa que existisca eixa necessitat; i, finalment, un contracte menor de serveis jurídics en defensa de la denegació de l’homologació d’un curs que era gratuït.

Davant aquesta denúncia, Miguel Balaich ha detallat a València Extra que, en el cas del carretó, “ens sorprén que es traga a la llum quatre anys després quan ja eren coneixedors d’aquesta situació. Es tractava d’un contracte menor, i per tant es podia fer a dit, com ells ho han fet en repetides ocasions. Que sí que era una empresa del poble de subministraments de material, i no de maquinària, però d’ací al fet que siga un delicte… Ens sembla més una venjança”.

Quant al segon expedient, el portaveu del PP de Massamagrell explica que “es tracta, de nou, d’un contracte menor. Vull deixar clar que la contractació d’assistència jurídica no era per a mi, sinó per al cap de Policia Local, i que l’Ajuntament està en l’obligació de realitzar eixe tràmit si és necessari. De totes manera, eixa factura la van pagar ells fa un any. Si consideraven que era il·legal que no l’hagueren pagada”.

I, finalment, “això del curs no tenim ni idea de què es refereixen. He demanat per escrit accés a l’expedient, que encara no me l’han donat, per a saber de què es tracta. Nosaltres estem tranquils. De fet, demanarem la comissió d’investigació per al PSPV, però també per al PP, i van votar en contra”.

València Extra ha intentat contactar amb el PSPV, però de moment no hem obtingut resposta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 8 =