25n
25N
25N

Delegada de Govern demana deixar les "batalles i debats estèrils" amb l'ingrés mínim i el fons de 16.000 milions

Delegada de Govern demana deixar les "batalles i debats estèrils" amb l'ingrés mínim i el fons de 16.000 milions
17/06/2020 -

La delegada del Govern, Gloria Calero, ha reclamat “deixar a un costat les batalles polítiques per a avançar entre tots en la reconstrucció de la Comunitat Valenciana”, en relació amb l’ingrés mínim vital (IMV) i el fons no reembossable de 16.000 milions a repartir entre les autonomies per a pal·liar les conseqüències del coronavirus.

Per a la socialista, “és el moment de conjuminar esforços perquè no podem perdre’ns en debats estèrils”. “Hem de donar resposta a la situació en la qual es troba la ciutadania”, ha asseverat en un comunicat.

Calero ha defensat que el Govern PSOE-Unides Podemos posa “tot de la seua part” per a fer front a una situació inèdita i terrible provocada per la Covid-19, “una pandèmia mundial que ha fet trontollar el sistema sanitari, social i econòmic”.

En aquest escenari, ha advertit, “podem construir entre tots o posar pedres en el camí: Podem remar en la mateixa direcció i acostar el muscle, com ens demana la població, o tractar de torpedinar les iniciatives d’aquest govern amb crítiques desproporcionades i injustes”.

Ha apel·lat així a la negociació constructiva amb “un govern que escolta” i al diàleg entre forces polítiques i socials. El fons va per a recuperar i potenciar la sanitat i l’educació de les CCAA, però “també per a fer front a la disminució dels ingressos autonòmics i per a compensar els majors costos del transport públic competència de les comunitats autònomes”.

La delegada ha ressaltat que el Ministeri de Transports ja ha xifrat en 40,9 milions els que rebrà la Comunitat per aquest concepte del fons extraordinari, una partida “totalment independent d’altres instruments amb els quals s’abordaran els transports de competència local”.

“NORMALITAT” EN L’INGRÉS MÍNIM

També ha remarcat l’IMV, “un instrument que suposarà una fita històrica per a aquesta país en la lluita contra la pobresa, sobretot la infantil”. La sol·licitud, ha garantit, està funcionant amb normalitat en la Comunitat gràcies a l’actuació de la Tresoreria de la Seguretat Social, per la qual cosa ha anomenat a la col·laboració dels ajuntaments en el desenvolupament d’una mesura que “respon no sols a la justícia social, sinó a la decència i a la dignitat”.

En la mateixa línia, ha celebrat el pla de l’executiu de Pedro Sánchez de 3.750 milions per al sector de l’automòbil, que “respondrà a les necessitats d’aquest sector fonamental” per a la Comunitat. I està previst que aquest dijous s’aprove el pla d’impuls del turisme consensuat amb tots els representants del sector i en coordinació amb les CCAA, la qual cosa per a ella posa de manifest que la recuperació de l’activitat turística és prioritària per al Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =