25n
25N
25N

Delegació aplica un pla de xoc per a acurtar terminis en peticions d'asil

Delegació aplica un pla de xoc per a acurtar terminis en peticions d'asil
13/11/2019 -

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, al costat de la Policia Nacional a València, ha posat en marxa un pla de xoc amb el qual es pretén escurçar els terminis de l’entrevista en la sol·licitud de la protecció internacional, segons ha informat Delegació en un comunicat.

Per a això s’ha duplicat el nombre de policies entrevistadors, encara que la planificació efectuada preveu triplicar els efectius en els pròxims mesos.

Amb aquesta nova situació s’ha aconseguit duplicar, en els primers dies d’implantació del pla de xoc, les entrevistes realitzades diàriament. A més, s’ha incrementat el nombre de despatxos dedicats a la realització d’entrevistes amb els mitjans tècnics necessaris per a això.

Paral·lelament s’està realitzant un seguiment diari de l’execució del pla per a assegurar el seu compliment i esmenar les deficiències, errors o qualsevol altra circumstància que puga incidir en el desenvolupament del pla.

En els últims anys, les sol·licituds d’asil han evolucionat en una tendència creixent que contínua en l’actualitat. De les 915 sol·licituds que es van registrar en 2016 en la Comissaria de Sapadors s’ha passat a 4.662 a la fi d’octubre d’enguany.

Aquesta situació ha provocat que, malgrat haver augmentat els entrevistadors i les entrevistes en els mesos precedents, el termini — des del lliurament de la sol·licitud fins a la cita per a l’entrevista–, haja augmentat per damunt de la mitjana nacional.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, al costat del subdelegat del Govern a València, José Roberto González, ha mantingut diverses reunions amb el Cap Provincial de la Policia Nacional, Ignacio de l’Olmo, i el Comissari Cap, Servando Minuesa, per al disseny d’aquest pla de xoc.

Així mateix, José Roberto González ha mantingut diverses trobades amb els col·lectius d’immigrants als quals els ha traslladat la intenció del Govern a aconseguir la reducció dels terminis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =