25n
25N
25N

L'Ajuntament defensa els drets d'empleades de llar i demana rebaixar l'IVA d'instruments musicals

L'Ajuntament defensa els drets d'empleades de llar i demana rebaixar l'IVA d'instruments musicals
20/12/2018 -

El ple de l’Ajuntament de València ha aprovat una declaració institucional en defensa dels drets de les empleades de la llar i cures, i també ha instat al Govern central que baixe l’IVA dels instruments musicals d’un 21 a un 10%.

El consistori ha aprovat la declaració institucional que ratifica el Conveni número 189 de l’Organització Internacional del Treball i la Recomanació número 201, que promou el treball decent per a les treballadores i treballadors domèstics, amb l’objectiu que aquest entre en vigor abans que finalitze l’any 2019.

Així mateix, el ple ha demanat que es promoguen els canvis legislatius per a incloure als empleats de la llar en l’àmbit d’aplicació dels articles sobre pensió d’incapacitat permanent i de jubilació de la Llei General de la Seguretat Social.

D’altra banda, s’ha anunciat la voluntat d’establir un sistema de protecció per desocupació i la posada en marxa dels mecanismes necessaris per a facilitar els tràmits davant la Seguretat Social, així com possibles bonificacions per a les cotitzacions.

A més, des de l’àmbit municipal s’ha establit el compromís de visibilitzar la realitat de les persones que treballen en la llar i les cures, així com la defensa dels seus drets laborals, jurídics i socials.

BAIXADA DE L’IVA DELS INSTRUMENTS MUSICALS

El ple també ha acordat instar al Govern espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-ho baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible.

S’ha recordat que el col·lectiu de les societats musicals en la Comunitat Valenciana sobrepassa el 50% del nombre total de societats musicals espanyoles i a la ciutat de València les incloses en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana són 36, la qual cosa suposa que formen part d’elles al voltant de 2.000 músics, 6.000 educands i 9.000 socis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =

torrent