25n
25N
25N

La decoració de Nadal serà visible també durant el dia aquest any

S’utilitzarà la tecnologia de “vitroleds”, que imiten l’efecte de les vidrieres

La decoració de Nadal serà visible també durant el dia aquest any
16/11/2019 -

L’Ajuntament de València ha formalitzat la contractació de la decoració de Nadal d’enguany, que com a novetat principal inclourà la decoració dels carrers de Russafa i de les Barques, reforçant així l’ornamentació de l’entorn de la Plaça de l’Ajuntament, i es planteja la inclusió de‘ vitroleds‘, uns adorns que imiten l’efecte de les vidrieres perquè siga visible també durant el dia.

En total, s’instal·laran elements ornamentals en més d’una trentena de punts de la ciutat, entre carrers, places i pobles de València, incidint així en la descentralització de la decoració nadalenca, començada durant el mandat anterior, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat que “l’augment de decoració de Nadal dóna resposta a les demandes dels veïns i veïnes de València i implica una visió integradora de la ciutat”, mentre que l’edil de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha posat en valor la festa de Nadal a València com una “celebració estratègica de la ciutat, amb una important repercussió social, cultural i econòmica, que es reforça amb la incorporació de la doble sessió de les campanades, la Bústia Real i les activitats en els barris o la nova configuració artística de la Cavalcada de Reyes per a convertir-la en la qual València mereix”.

Els vitroleds formaran part de l’ornamentació als carrers de la Pau i de Sant Vicent. Així mateix, també estaran presents en l’arbre de Nadal de la Plaça de l’Ajuntament, que enguany presentarà unes tonalitats càlides, perquè es vegen també durant el dia. Segons ha explicat Fuset, es preveu que l’encesa oficial de l’enllumenat nadalenc es faça el pròxim 29 de novembre.

El pressupost total enguany és de 121.000 euros, IVA inclòs, prop d’un 20 per cent més respecte a l’any anterior, quan es van invertir 96.800 euros. Amb aquest increment, el govern municipal tracta de donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes arribant a tots els barris, com ha explicat Notario.

“CIUTAT DE BARRIS”

De fet, s’ha inclòs enguany la Font d’En Corts on, per petició ciutadana, lluirà un rètol de “Bon Nadal” en la carretera. Segons la regidora, “València és una ciutat de barris, i la nostra política està encaminada a atendre les demandes del veïnat que històricament han sigut oblidades en benefici d’una política centralista i de grans esdeveniments”.

Notario ha posat com a exemples d’aquesta nova gestió els pressupostos participatius, la política de mobilitat o la Gran Fira: “Són accions que impliquen una visió integradora de la ciutat”. “L’objectiu final és que tots els veïns i veïnes gaudisquen de la mateixa manera per Nadal i, a més, donar suport i dinamitzar els comerços de proximitat”, ha afegit.

En aquesta mateixa línia, l’edil de Cultura Festiva ha assenyalat que es manté la descentralització en els barris impulsada els últims anys, i també es reforça el Centre Històric per a “ajudar al xicotet comerç en la seua campanya de vendes més important de l’any”.

L’increment en la inversió del servei d’il·luminació ornamental per al Nadal ha sigut constant en els últims 4 anys, des del 2015 en què es van destinar 60.000 euros fins als 80.000 euros, sense IVA, del 2018.

Es preveu la instal·lació de quasi 120 punts decoratius de llum per tota la ciutat que inclou arbres de Nadal, rètols, arcs o la il·luminació del Betlem, entre altres, en més d’una trentena de carrers, places i pobles de València, que suposen elements d’atracció per a complementar la resta de propostes lúdiques i dinamitzar els carrers i places urbanes durant aquestes festes. Tot això, seguint criteris de sostenibilitat i amb la implantació de noves tecnologies que equilibre el menor consum energètic i un alt valor estètic, segons s’assenyala en les condicions del contracte.

A més, per a “accentuar” la il·luminació de la plaça de l’Ajuntament es pretén col·locar elements decoratius a l’inici dels carrers que donen a la plaça: Sang, Periodista Azzati, Lloria, Barques, Marqués de Sotelo, Russafa, Ribera, Correus, En Llop, Barcelonina, Sant Vicent i María Cristina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + cinc =