25n
25N
25N

Puig sobre la quarantena britànica: "Hi havia una esperança a l'agost de salvar els mobles però això és un colp molt dur"

Insisteix en un corredor segur a través de l’aeroport alacantí de l’Altet i planteja un hotel per a allotjar possibles casos

Puig sobre la quarantena britànica: "Hi havia una esperança a l'agost de salvar els mobles però això és un colp molt dur"
27/07/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dilluns que la quarantena imposada pel Regne Unit per a les persones que tornen d’Espanya és “un colp sobrevingut que no té cap justificació”. “Hi havia una esperança de salvar els mobles a l’agost després d’una temporada molt difícil però això és un colp molt dur que cal veure com acaba encaixant-se”, ha assenyalat.

Puig, en una entrevista en ‘Hoy por hoy’ en la Cadena Ser recollida per Europa Press, ha recalcat que no s’entén la recomanació realitzada pel Govern de Boris Johnson de no viatjar a Espanya, així com la imposició d’una quarantena de 14 dies a les persones procedents del nostre país, sobretot, perquè “no està justificada amb dades epidemiològiques”.

En aqueix sentit, ha recalcat: “les nostres dades epidemiològiques són millors que els del Regne Unit”. “No entenc aqueixa decisió que ha sigut una gran brotxada, s’entendria una operació més ajustada a la realitat de cada territori”, ha defensat Puig.

Per això, ha vinculat la decisió del Govern de Boris Johnson a “qüestions internes del Regne Unida sobre les quals no em corresponen opinar”, ha assenyalat.

CORREDOR SEGUR

Puig ha insistit a reclamar un corredor segur per a la Comunitat a través de l’aeroport alacantí de l’Altet que “canalitze totes les mesures de prevenció”. Entre elles, s’ha referit a la contractació d’un hotel per a acollir als possibles casos encara que ha recalcat que en aquests moments “no hi ha hagut cap brot que siga directament causat per allotjament ni restauració”. “Es poden augmentar les mesures preventives però tancar no és el camí”, ha insistit.

D’altra banda, preguntat per la conveniència d’establir una autoritat de coordinació de les comunitats, ha mantingut que la gestió està “funcionat adequadament” encara que “tot pot millorar-se”. “La realitat que estem vivint té a veure amb el que és Espanya i en aqueix sentit tot el que siga capacitat d’unitat d’acció és positiu, el missatge general és compartit per totes les comunitats”, ha comentat.

En aqueix sentit, ha considerat que es pot avançar en aspectes de coordinació però hi ha una voluntat inequívoca de treballar i a més està setmana hi ha una reunió de la Conferència de presidents que ha sigut “un instrument molt útil” per a “reforçar” aquesta coordinació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =