25n
25N
25N

Barceló sobre l'avanç a Fase 1: "No faré especulacions ni generar cap expectativa"

Qualifica d'”aclaridora” la reunió a Illa i insisteix que no coneixien el criteri de mobilitat esgrimit pel Govern

Barceló sobre l'avanç a Fase 1: "No faré especulacions ni generar cap expectativa"
12/05/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha afirmat aquest dimarts que no farà “cap especulació ni generar cap expectativa” sobre quan es podrà passar a la Fase 1 en les zones que no l’han aconseguit encara i ha explicat que els tècnics del seu departament estan en contacte amb els del Ministeri de Sanitat i demà ella mateixa es reunirà amb el ‘president’, Ximo Puig, per a traslladar-li els resultats obtinguts i quina és la seua proposta.

Barceló ha explicat que aquest dilluns va mantenir una reunió amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que va ser “positiva i aclaridora” i va permetre “descendir a la realitat de la Comunitat Valenciana” per a poder interpretar les “fredes dades” sobre el paper tenint en compte la mateixa idiosincràsia de la regió.

Així mateix, segons ha relatat, li va dir que no havien conegut els criteris utilitzats per a prendre aqueixa decisió i va demanar que cada vegada que es vaja a passar de fase es coneguen aqueixos criteris del Ministeri abans que es procedisca al canvi, davant el que “es va comprometre a establir els criteris amb anticipació”.

La consellera ha afirmat que la raó fonamental que s’esgrimeix des de Madrid per a haver deixat a 14 departaments en la Fase 0 és la mobilitat en ells, al costat de la densitat, i ha reiterat que aqueix és un criteri que no coneixien amb anterioritat. “Continuem defensant que les dades que va sol·licitar el Ministeri compleixen tots els requisits perquè haguérem passat”, ha remarcat.

En tot cas, ha rebutjat realitzar qualsevol mena d’especulació sobre quan es passarà de fase i ha detallat que en la seua reunió amb Illa li va traslladar que la Comunitat disposa d’un sistema de vigilància “referent, amb una capacitat extraordinària”. “Si el que el preocupa és la mobilitat, tenim un sistema molt robust i eficaç que permet davant un xicotet brot posar de seguida tots els curtcircuits”, ha insistit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + disset =