caixa popular

'Debats' aconsegueix el 95% de trets de Latindex, l’índex de referència de revistes científiques d’Espanya i d’Amèrica Llatina

'Debats' aconsegueix el 95% de trets de Latindex, l’índex de referència de revistes científiques d’Espanya i d’Amèrica Llatina
20/07/2017 -

Debats, la revista que edita la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha aconseguit 34 de les 36 característiques (94’4%) en Latindex, el més prestigiós sistema d’informació i catalogació de revistes d’investigació i divulgació científica i tècnica editades als països d’Espanya, Portugal, Amèrica Llatina i el Carib.

Aquest ha estat el resultat de la reavaluació sol·licitada des de l’actual direcció de Debats i el resultat és que en aquesta nova etapa la publicació «ha superat àmpliament la puntuació necessària per ingressar en el catàleg Latindex», segons explica el comité evaluador.

Joaquim Rius, director de la revista, ha explicat que la inclusió «suposa un aval a l’aposta de convertir Debats en una revista que combine alta difusió de les ciències socials i humanes que puguen interessar i ser rellevants per divulgar les noves tendències socials i culturals entre la ciutadania i, alhora, que siga una revista que complesca totes les condicions per ser indexada i valorada per la comunitat científica».

Cal assenyalar –explica Rius— que Latindex «és una base de dades de difusió internacional i de referència a tota Llatinoamèrica i a l’Estat espanyol i, per tant, és un pas important en la direcció de tornar a ser referència en aquests àmbits». Ara l’objectiu és aconseguir també que Debats siga referenciada a repertoris com Scopus o Web of Science i així donar difusió a la recerca en ciències socials i humanitats realitzada a València.

Monogràfic sobre la plurinacionalitat, federalisme i sobiranies

L’últim número de Debats, el 131/1, publicat el passat mes de maig, dedica el seu monogràfic a un tema d’enorme actualitat política, com és Plurinacionalitat, federalisme i sobiranies a l’Estat espanyol: mirades creuades amb huit articles d’especialistes sobre la qüestió que presenta recerques envers les possibilitats de combinar respecte a les minories i la pluralitat nacional amb una articulació de sobiranies democràtica i eficient.

D’altra banda, el número també compta amb la sociòloga Saskia Sassen, professora de la Columbia University, autora de més d’una desena de llibres traduïts a més de vint idiomes i una de les professionals més importants en el món de la sociologia actual, coneguda per les seues anàlisis sobre globalització i migracions internacionals. El número també ofereix una interessant entrevista amb Josep Ramoneda i una ressenya del llibre de Vicent Baydal Els valencians, des de quan són valencians?

Debats es publica en paper en dues versions, en valencià i en castellà –i fa un anuari en anglés–, i pot adquirir-se a les llibreries a un preu de 6 euros, i també es troba en format digital, de forma gratuïta, a la web del Magnànim www.alfonselmagnanim.net


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 16 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios