25n
25N
25N

Paterna al·legarà a l'avantprojecte de les comarques i proposarà una millor distribució

Paterna al·legarà a l'avantprojecte de les comarques i proposarà una millor distribució
14/06/2017 -

L’Ajuntament de Paterna reclamarà ser capital de comarca si la proposta de la nova llei comarcal que està dissenyant el Govern valencià s’aprova finalment.

Així ho han anunciat les formacions integrants del Govern del Batà, PSPV-PSOE, Compromís i Paterna Sí Pot, per deixar clar que “per població, grandària, història i teixit empresarial” el municipi, sí o sí, haurà de ser capital de comarca”.

Les tres formacions polítiques defensen que “és el moment d’opinar” i Paterna voldrà poder fer-ho durant aquest procés. Si bé, l’actual Govern de Paterna no està en contra de la comarcalització del territori, caldrà definir si el municipi queda sota influència de L’Horta Nord, -segons està actualment-, o L’Horta Oest -que tindria més sentit territorialment-.

L’actual Equip de Govern de Paterna reclama, a més, saber que requisits s’han tingut en compte en l’esborrany per decidir quines seran les capitals de comarca. Perquè, si bé el seu valor és merament testimonial, si finalment les Diputacions es dissolen caldrà dotar de recursos a aquests nous òrgans administratius.

Des del PSPV-PSOE han explicat en aquest sentit que “estem en un moment molt important, per la qual cosa lluitarem per ser capital de comarca, arribat el cas. I, evidentment, apostarem perquè si es modifica la distribució administrativa del territori, aquesta vinga acompanyada de consignació econòmica suficient”.

Per la seua banda, Compromís ha indicat que la proposta que en aquests moments està damunt de la taula genera tres comarques amb un desequilibri poblacional important, ja que una d’elles, l’Horta Oest, acabarà tenint més població que les altres dues juntes.

“Des de Compromís secundem tornar a la divisió tradicional del país en comarques, però en aquest cas considerem que tant per població com per potència industrial Paterna ha de continuar sent capital de Comarca, com fins ara”, han manifestat.

Finalment, Paterna Sí Pot ha assenyalat que “Paterna és una ciutat amb entitat i capacitat més que suficients per a ser capital de la comarca, tant pel seu pes poblacional com per la seua importància econòmica, comercial i productiva, comptant amb potents polígons com a Tàctica, Font del Gerro, L’Andana o el Parc Tecnològic, grans bases per a la creació d’ocupació de qualitat. A més de la seua innegable rellevància històrica, social i cultural”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 15 =

bombers
CCCC
Valencia activa