caixa popular

De cervesa en cervesa...

El Mercat de la Tapineria s’envolta de clòtxines i cervesa artesana

De cervesa en cervesa...

El Mercat de la Tapineria acull durant este cap de setmana el Beer&Clóchina’s Party 2017 en el qual a més de gaudir de prop de mil quilos d’este menjar tan típic valencià, els amants de la cervesa han pogut gaudir d’un recital de les millors cerveses artesanes valencianes. A l’esdeveniment, organitzat per la distribuïdora Bierwinkel al costat de l’Associació de Cerveseres Valencianes i l’Associació de Clochineros de València, han acudit set de les cerveseres artesanes més representatives: Birra&Blues, Lluna, Althaia, Zeta, Tyris, Valentium i Galana. València Extra va estar parlant amb ells este cap de setmana, us les presentem:

img_8893Valentium: La cervesera de Llombai explica com a novetat la Valentium Hops Guardian i la Valentium Wheat Guardian. A més, segons explica Antonio Pcuhades, la línia de rubia, tostada i negra. “Amb una capacitat de 2600 litres al mes, som una microcervesera que de seguida espera augmentar les vendes i la producció. Les nostres cerveses es poden trobar en tendes especialitzades, tendisques gurmet, restaurants…”

 

img_8902Zeta Beer: Entre les deu referències diferents que es poden gaudir de la cervesa Zeta, tal vegada la cervesa insigne, segons assenyala Carlos Ramada, és “la Zeta Hell doncs és molt suau, entra fàcil, sense estridències i acobla molt bé com un primer pas a la cervesa artesana. La Hell recorda a les quals tots coneixem però es noten els matisos, l’aroma, el sabor de la cervesa artesana”. Segons confessa el mateix Ramada, “comencem fa més de tres anys i els inicis van ser els més durs, però també els més il·lusionants i açò compensa. Cal assenyalar que el món de la cervesa és molt agraït i en el gremi hi ha molta col·laboració, no són competidors directes sinó gent que es dedica al mateix”. És import segons el propietari de Zeta Beer que es realitzen este tipus d’esdeveniments doncs a pesar que “la gent cada vegada més al dia encara falta certa labor d’educació, que la gent prove les cerveses artesanes, la qualitat va millorant i hi ha molts productors locals que fan cerveses molt bones”.

img_8906Galana: Esta cervesera de La Yesa va començar després d’un viatge per Alemanya de Vicente Solaz i la seua dona. “Comencem a investigar i a elaborar la cervesa a casa, a poc a poc vam ser evolucionant i produint més litres. Hem anat experimentat amb diferents ingredients” assenyalaven els seus amos. Galana compta amb vuit receptes pròpies i cerveses personalitzades i exclusives per a diferents locals. “Per a nosaltres la millor és la número 5 que és una torrada mitjana amb set malts, però és l’única que no s’ha portat cap Llúpol d’Or”, confessaven a València Extra, “tenim cerveses amb eixe premi com són la número 9, la 7 i la 10”.

img_8914Cerveses Lluna: Des del 2008 a Alcoi s’elabora l’única cervesa artesana, ecològica i vegana del mercat. Cerveses Lluna posa en el mercat set cerveses i, segons expliquen des de la pròpia cervesera, elaboren durant tot l’any dues de les seues varietats, la Lluna De blat i Lluna Bruna. Mentre que Lluna Negra, Happy Trip, Happy Flower, Eclipsi de Lluna ho fan de forma estacional.

 

 

img_8909Birra&Blues: “Tot va començar com un BrewPubs allà per 2011 en el qual féiem la nostra cervesa a la vista de tots. Va ser un canvi radical doncs llevem la cervesa comercial i solament deixem la nostra. La gent va respondre molt bé, comencem amb tres receptes fàcils de beure (una rossa, un doble malt i una torrada). A partir d’ací comencem a fer més receptes fins a les 15 d’avui dia. El bé que té la cervesa és que la pots prendre en qualsevol moment del dia”. Esdeveniments com este Beer&Clóchina’s Party 2017 són importants per a donar a conéixer el producte, segons David Frà, cal aconseguir que la gent et prove. I s’han de cercar vies per a aconseguir-ho. “Creiem que cervesa i música van de la mà, no s’entén un concert sense una cervesa en la mà. És per açò que nosaltres construïm un univers. Les 15 referències tenen en la seua etiqueta un estil musical característic i hem tancat el circule fent la primera cervesa musical amb el nom d’un grup Baró Rojo i fa poc presentem la de Mag de Oz”.

img_8931Althaia: És un estil de cervesa mediterrània, fàcil de beure, encaixa perfectament amb el nostre estil de vida, amb la climatologia, Althaia és molt mediterrània. Jorge Sánchez, alquimista i el mestre cerveser, és un apassionat de la cervesa que elaborava a casa. La cervesera d’Altea, que elabora els seus productes amb aigua, malt, llúpol i llevat com a únics ingredients, elabora en estos moments una línia nova per als més apassionats: Mistral, Barlovento… són cerveses d’estil clàssic però potser no tan coneguts. Segons els propietaris, “és important acudir a este tipus d’esdeveniments perquè la gent et conega, açò t’obri les portes al fet que et conega el públic valencià, on estem tenint molt bon acolliment”.

tyrisTyris: Cercant una cervesa fresca amb un toc de bogeria va començar la marxa de Tyris en el món de la cervesa artesana. Apassionats de la cervesa, esta veterana cervesera compte en el mercat amb deu receptes diferents per a tots aquells amants de la cervesa siguen de l’estil que siguen. Tyris, a més d’en esdeveniments d’este estil, es pot trobar en diferents punts de venda, en la seua Tyris on Tap situat en el carrer Taula de canvis. La cervesera valenciana ofereix la possibilitat de visitar la seua fàbrica i assistir als diferents cursos que organitzen.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 11 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris