25n
25N
25N

UGT PV veu "positius" les dades de l'atur però observa un alentiment

Les dades de l’atur del mes de novembre porten bones notícies, però també problemes com la persistència de “bretxes”

UGT PV veu "positius" les dades de l'atur però observa un alentiment
03/12/2019 -

UGT PV ha valorat com a “positius” les dades de l’atur del mes de novembre en comparació amb el mateix mes l’any anterior, encara que ha lamentat que “s’observa un alentiment en la seua evolució” i, a més, malgrat la reducció estacional, “les bretxes en la desocupació es perpetuen”.

La Comunitat Valenciana va liderar la reducció de l’atur al novembre en registrar-se 3.807 aturats menys, la qual cosa suposa un descens de l’1,04% respecte al mes anterior, amb el que el nombre d’aturats se situa en 360.507, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que aqueixes xifres són “conseqüència del moment conjuntural” i impliquen descensos de l’atur una mica majors que els registrats en el mateix mes de l’any passat, al costat d’un lleu descens de la cobertura de les prestacions, encara que aquesta última registra un bon increment, de cinc punts percentuals si es compara amb la dada de fa un any. També destaca un fort increment del nombre de cotitzadors respecte al mes i any anterior.

“La mala dada ve de la mà de la contractació, que descendeix respecte a la del mes passat i, la qual cosa és pitjor, respecte a l’any anterior (sobretot la contractació indefinida), la qual cosa torna a situar la contractació temporal entorn del 90%”, ha agregat UGT.

Per això, la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere d’UGT PV, Pilar Mora, ha assegurat que cal “afermar polítiques que contribuïsquen al rellançament econòmic, en un context global, basades en l’equitat, l’estabilitat i la reducció de les desigualtats i de forma equilibrada territorialment”.

La “lletra xicoteta” de les dades de l’atur, ha prosseguit, “informa de clares diferències entre territoris, edat, gènere (tant és així que les dones continuen representant el 60% de la població parada)” i a Alacant “on no arriba la bona dada, creix l’atur entre la població més jove”.

“La mala dada de contractació continua aprofundint la bretxa de gènere: aquest mes sol el 41% dels contractes indefinits s’han celebrat amb dones i tan sols el 7% de la contractació amb persones joves és indefinida. Aquestes bretxes posen de manifest, una realitat i és la falta d’eficàcia dels plans i estratègies actuals, fent no sols necessari sinó urgent, la modificació d’aquestes”, ha incidit la central sindical.

Així, ha advertit que “no és possible encertar sense començar pel principi, i aquest no és un altre que el fiançament d’uns serveis d’orientació públics i suficients que realitzen un diagnòstic i perfilat real i individual de la població parada però també ocupada, així com la posada en marxa de plans de formació estratègics que ajuden a eliminar les bretxes de gènere i que es garantisca una formació mínima que ajude a la inclusió en el mercat de treball de la població més vulnerable, joves, parats de llarga duració, majors de 45 anys, persones en exclusió social, tenint en compte les estratègies i les necessitats territorials”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 17 =

lleida 2020
activem alfafar