25n
25N
25N

Dani García: "esperem que s'òmpliga i que la gent s'adone que el teatre és alguna cosa important"

El certamen se celebra del 29 de juny a l’1 de juliol en el pati d’armes del Castillo d’Alaquàs

Dani García: "esperem que s'òmpliga i que la gent s'adone que el teatre és alguna cosa important"
20/06/2017 -

Carabau Teatre presenta la V edició de Escenalaquàs, del 29 de juny a l’1 de juliol. Un Certamen Nacional de Teatre que se celebra en el pati d’armes del castell d’Alaquàs. Amb obres de micro teatre adult i infantil, el grup de teatre Amateur i sense ànim de lucre, cerca la millor forma de fer arribar el teatre a la gent. Dani García és un dels integrants de Carabau Teatre, els qui pretenen omplir el castell amb els veïns d’Alaquàs i pobles del voltant. En aquesta edició han arreplegat quasi 80 propostes d’obres de tota Espanya i Portugal. S’han convertit en un referent teatral de primer ordre.

El dijous 29 de juny es presenta l’obra Joc de xiquets a les 22:30 h. Una història que explica la por entre els xiquets, pares i professors. El divendres, Escenalaquàs sorprendrà el seu públic amb l’obra L’últim cowboy, on es reflectirà en clau de comèdia àcida, nostra realitat més complexa i immediata. Finalment, el dissabte a les 22 h, en Escenalaquàs es podrà gaudir de la tradicional obra Lazarillo de Tormes.

escenalaquasCom naix el certamen de teatre Escenalaquàs?

El certamen de teatre va nàixer fa cinc anys quan els membres del grup Carabau Teatre ens plantegem crear un certamen diferent. Pensem que Alaquàs era o bon lloc perquè està prop de València i té molts pobles al voltant. Començar no va ser fàcil, necessitàvem 5.000 euros per a començar amb els premis, el material i totes les despeses, per la qual cosa decidim fer-ho mitjançant crowfunding. A més, l’ajuntament ens va ajudar amb les despeses de llums, escenaris i tota la qüestió tècnica. Des que comencem li dediquem tota la nostra atenció i interés i li estem posant moltes ganes i molta passió.

Com ha evolucionat el certamen durant aquests cinc anys?

Ha evolucionat i millorat en qualitat, capacitat d’organització, i sobretot, en visibilitat i reconeixement. Estem creixent i volem que gent d’altres pobles vengen. Hem posat mupis de publicitat en l’ajuntament i empaperant tot Alaquàs, a més ens estem posant en contacte amb associacions tant del poble com dels voltants perquè puguem fer preus especials.

Com és el procés de selecció dels finalistes?

Som sis els que treballem en aquest projecte i l’elecció sempre es fa difícil perquè són molts presentats, enguany hem rebut obres des de Portugal, fins i tot.
El primer que fem és veure totes les obres i fem un primer sedàs, en la qual al final queden unes 20 que tenen una qualitat molt acceptable. Tornem a veure aquestes seleccionades i anem fent una espècie de fitxa, una rúbrica, on analitzem la qualitat de l’actuació, de l’escenografia, la capacitat d’atracció del públic, com poden encaixar amb el lloc i seleccionar diversos gèneres.

Quines novetats podrem trobar en aquesta nova edició?

Enguany hem ficat micro teatre amb obres de 15 min, en les sales del castell. Un de xiquets per al dissabte que constarà de quatre sessions de 30 xiquets. I el micro teatre d’adults, tres obres de 15 minuts per 3 euros. Durant els anys següents anirem incloent més novetats.
El que sí que hem fet ha sigut mantenir els preus i hem creat un abonament de 15 euros amb el qual entra la passada a les tres obres i a tots els micro teatres.

Quin és el vostre objectiu enguany?

Desitgem que la gent venja i el que ho veja es quede, la qual cosa volem és afermar el públic. Tenim bastants persones que des que comencem sempre vénen i els agrada i ara volem que venja gent de pobles veïns i que vegen que un certamen de teatre que val la pena. Esperem que s’òmpliga i que s’adonen que el teatre és alguna cosa important.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 11 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell