25n
25N
25N

Dalmau veu "improcedent" la pujada de la llum i creu que UP ha de "pressionar més" perquè la factura siga "assumible"

Dalmau veu "improcedent" la pujada de la llum i creu que UP ha de "pressionar més" perquè la factura siga "assumible"
23/01/2021 -

El vicepresident segon de la Generalitat i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha qualificat d'”improcedent” la pujada de la llum encara que defensa que Podem “pot fer el que pot fer, que és el que està fent ara: denunciar” eixe increment, ja que, si bé és una “força determinant” en el Govern de coalició (PSOE-UP), no és la “majoritària ni tampoc té les competències en regulació del mercat energètic”.

Així i tot, sosté que el seu partit ha de “pressionar més” perquè la factura de la llum siga “assequible” per a les famílies. Dalmau ha assegurat, en una entrevista a Europa Press, que el que està fent Podem en l’àmbit nacional és denunciar que eixa pujada de la llum és “improcedent”, ja que “hi ha famílies que no poden pagar el rebut quan arriba a final de mes” i que “hi ha llars que no poden posar la calefacció amb temperatures sota zero històriques que s’han registrat”, alguna cosa que “no pot ocórrer”.

En la mateixa línia, el conseller ha indicat que “ocorre el mateix en el cas valencià”, ja que Podem ha insistit “des de la seua arribada” sobre la posada en marxa de l’Agència Valenciana de l’Energia, que “està en el pacte del Botànic” i que “hem sigut nosaltres els que hem estat insistint en les comissions”.

“És cert que hi ha un compromís que enguany eixirà eixa Agència Valenciana de l’Energia, que podrà ajudar al fet que eixos preus en el mercat valencià siguen més assequibles. Però tot es produeix dins d’un procés en el qual acabem d’entrar, atés que portem només cinc anys fent polítiques públiques”, ha explicat Dalmau, qui ha afegit que són una “força jove”.

Igualment, ha destacat que eixe  tipus de polítiques és possible pel fet que està Unidas Podemos en el govern, tant a nivell nacional com en la Comunitat Valenciana, i que es deu a una “inclinació cap a l’esquerra” dels executius on governa el seu partit.

“Tenim un Govern que mira més cap a l’esquerra i està a favor de la gent perquè estem nosaltres, igual que tenim un Botànic que està més inclinat a mirar per les persones que si no estiguera Unidas Podemos, no tinc cap mena de dubte”, ha sostingut.

Així mateix, ha explicat que això es deu al fet que es governa en el marc d’una coalició parlamentària i que Podem és un partit “amb una inclinació més cap a l’esquerra, involucrat en la lluita contra les oligarquies, que aposta pel retorn d’un sistema republicà i enfronta els oligopolis econòmics”.

Per això, el vicepresident segon de la Generalitat ha assenyalat que “tiren” dels socis per a “inclinar-los més cap a l’esquerra”, i que això es produeix “sens dubte” dins del marc d’un govern de coalició parlamentària, el fonament de la qual és “la lleialtat”.

“Des d’eixe punt de vista, crec que Unidas Podemos a nivell estatal està fent el paper que li correspon, que és el paper d’inclinar les polítiques de govern més cap a la gent i el mateix estem fent en el marc polític autonòmic”, ha conclòs Dalmau.

Sobre les discrepàncies polítiques i diferències durant la gestió nacional de la pandèmia de la Covid-19 entre PSOE i UP, el titular d’Habitatge de la Comunitat Valenciana ha assegurat que els dos partits són “dues ànimes en el mateix cos i això implica que els dos han de proposar”, i que “en algunes coses coincidiran i en unes altres no”, però defensa que aqueixes discrepàncies “es queden en l’àmbit dels partits”.

Martínez Dalmau ha indicat també que “indiscutiblement” Unidas Podemos s’ha convertit en un “partit de govern” i que ha demostrat que “és la força que va vindre a canviar la política a Espanya. “Podemos està governant a Balears, en la Comunitat Valenciana, a La Rioja, Aragó, en l’Estat espanyol, a més amb un volum de diputats important”, ha exposat el conseller.

SENSE DATA DE CADUCITAT

Martínez Dalmau no posa data de caducitat a l’acord de coalició entre el PSOE i UP i desitja que s’aconseguisca, de nou, una coalició “social, democràtica i d’esquerres” en 2023. “En absolut desitge que finalitze l’acord i espere que s’esgote la legislatura, a més que en les pròximes eleccions puguem repetir una coalició social, d’esquerres i democràtica, crec que és el millor que li podria passar a aquest país”, ha conclòs Martínez Dalmau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + cinc =