Dalmau creu que les crítiques de Montiel "es referien més a Podemos que a Podem", que "és guia" en altres autonomies

Destaca que l’ex síndic es va presentar en les primàries en una altra candidatura que va perdre “per nou punts de diferència”

E.P

Dalmau creu que les crítiques de Montiel "es referien més a Podemos que a Podem", que "és guia" en altres autonomies
22/02/2019 -

El candidat de Podem a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat, referent a les crítiques abocades aquest dijous per l’exsíndic de Podem en les Corts, Antonio Montiel, que amb aquestes declaracions “es referia més a Podemos que a Podem, és a dir a algunes coses que no han encaixat a nivell estatal, perquè la formació ací ha tingut un recorregut que és guia per a altres llocs d’Espanya”.

Així, creu que Montiel es referia al fet que “Podem s’ha incorporat dins d’un engranatge de partits polítics habituals en un sistema com el nostre”, i ha recordat que Podem va nàixer en el 15-M, “amb un ADN democràtic àmpliament participatiu, però després has de presentar-te a unes eleccions, has de formar una llista i entrar en les regles del joc, que no són tan assembleàries i participatives, per tant és lògic que Podem no siga el 15-M”.

D’aquesta manera, ha valorat aquest divendres la decisió de l’exsecretari general de la formació Antonio Montiel de no anar en la llista autonòmica en les pròximes eleccions, i ha recordat que aquest es va presentar en les primàries en una altra candidatura que va perdre “per nou punts de diferència” i que “la seua posició en la llista no era en els primers llocs”.

Martínez Dalmau ha realitzat aquestes declaracions en una roda de premsa a Castelló, en la qual ha estat acompanyat de la candidata a les Corts per Castelló, Irene Gómez, i el candidat a l’Alcaldia de la capital de la Plana, Fernando Navarro.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que Antonio Montiel és un “gran amic”, amb el qual milita des de fa 29 anys en diferents àmbits socials i -ha destacat- “està enormement compromés amb les lluites socials i va ser necessari per a construir Podem en la Comunitat Valenciana”.

Ha reconegut que la legislatura en la qual Montiel ha estat present ha sigut “complicada” i -ha dit- “ha pogut treballar de forma enormement professional, amb un dels millors discursos en el marc de les Corts”.

“M’HAURIA AGRADAT QUE ISQUERA DE DIPUTAT”

No obstant això, el candidat de Podem ha recordat que Montiel es va presentar en primàries “en una candidatura diferent de la nostra, a pesar que li vaig oferir que s’integrara en la meua llista”, i -ha argumentat- va perdre per nou punts de diferència i, encara que m’haguera agradat que isquera de diputat, la seua posició en la llista no era en els primers llocs”.

Martínez Dalmau ha assegurat que va agrair a Montiel el seu treball quan li va comunicar que anava a deixar la política i li va dir que “quan volguera continuar activament tindria les portes obertes pel que a mi correspon per a donar-nos la seua experiència i la seua saber fer”.

Ha assenyalat que Podem està creant un programa transformador, i per això la candidatura “està visitant diferents territoris per a recollir les necessitat de la gent i traslladar-les al programa electoral i començar a aplicar-lo en el marc del nou govern”.

“No hem estat en les institucions d’àmbit autonòmic, però això canviarà”, ha manifestat el candidat de Podem, qui ha afegit que si es repetira el tripartit, entrarien a governar, “doncs per a transformar la vida de la gent cal governar i en el nou Acord del Botànic Podem ha de tindre un paper important”. “Podem serà necessari per a mantindre les polítiques progressistes en la Comunitat Valenciana”, ha dit.

A més, ha destacat que també, per primera vegada, Podem presentarà candidatures municipals, -99 en la Comunitat Valenciana-.

D’altra banda, Martínez Dalmau ha apuntat que en la jornada d’aquest divendres a Castelló, parlarà amb representants del sector tauleller, “perquè és necessari buscar mecanismes de modernització i eficàcia energètica”; i agrícola, “que pateix setges per alguns tractats de comerç entre la Unió Europea i alguns països i cal veure què podem fer per a garantir que la taronja tinga un preu just i els agricultors puguen viure dignament”. Així mateix, s’ha referit a la necessitat d’ocupar-se dels municipis d’interior per a millorar les seues condicions de vida.

VOX

Finalment, preguntat per VOX, el candidat de Podem ha explicat que es tracta de la mateixa gent del PP, però amb un pensament més conservador, “per la qual cosa no em preocupa”. Sobre aquest tema creu que VOX està destinat a “acabar-se” en la mesura en què “es vaja transformant la vida de la gent, VOX no té futur”, i pensa que aquesta formació no tindrà representació suficient “per a tindre una capacitat definitòria en Les Corts”.

Martínez Dalmau ha assegurat que el cas valencià és molt diferent a Andalusia, “on hi havia 40 anys d’un govern d’un mateix partit, la qual cosa implicava una fatiga dels votants”. Ha recordat que en la Comunitat Valenciana hi ha hagut un govern “responsable que ha col·locat les coses per la via que han d’anar”, per la qual cosa “les condicions valencianes no tenen a veure amb les andaluses i ens anirà molt millor que a Andalusia”

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − cinc =

cultura als barris 2019
amic valencians
catarroja 2019
massamagrell 25n
medioambiente torrent
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
amic valencians